Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Representanter från folkgruppen lom. Foto: Privat

Är det sista chansen att nå detta folk?

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 7 jul 2022

För några veckor sedan besökte jag Indonesien, världens till befolkningen sett största muslimska land.

På en liten ögrupp öster om Sumatra träffade jag en hövding för en folkgrupp som snart inte kommer att finnas kvar. ”Lom” heter folkgruppen, som bara har några hundra invånare kvar; resten har genom giftermål blandats upp med andra grupper i närområdet. Mycket tyder på att den ursprungliga gruppen helt kommer försvinna inom två generationer.

Om det händer är det både en etnisk grupp, ett språk och en religion som helt går i graven.

Under flera timmar satt jag och pratade med hövdingen och ställde frågor om deras historia, kultur och religion. Efter en lång stunds nyfiket lyssnande fick jag möjlighet att dela evangeliet om Jesus med honom.

Han var mycket vänlig och öppen för vad jag hade att säga, och vi bad också tillsammans. Jag fick även hans välsignelse att i fortsättningen tala till och undervisa invånarna i hans byar, de sista som tillhör gruppen ”lom maporese”.

Nästa gång jag reser tillbaka till ön blir i september.

Nu finns fortsättningsvis möjligheten att ta vara på den sista chansen att förvandla dessa människors liv innan gruppen inte finns mer. Det är en nåd att vara med där Guds rike utbreds på nya, pionjära platser och vara en del av hans egen frälsningsplan, som inkluderar alla folkgrupper, stammar och språk.

En dag ska vi lovsjunga tillsammans i himlen, som det står skrivet i Uppenbarelseboken 7:9.

Det är en nåd att vara med där Guds rike utbreds på nya, pionjära platser och vara en del av hans egen frälsningsplan, som inkluderar alla folkgrupper, stammar och språk.

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Internt stöd för Trump efter razzia

USA. Att den federala polisen FBI har sökt igenom Donald Trumps egendom Mar-a-Lago i Florida har utlöst... torsdag 11/8 14:00

Låt oss ivrigt söka vinna Andens gåvor

Krönikor Måndag morgon i Kenya. Huvuduppdraget med kampanj och kvinnokonferens var avklarat. Människor hade... torsdag 11/8 00:00
E-tidning
Under perioden 20 juni–19 augusti är kundtjänst endast öppen vardagar kl 10–12.
Magasin
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier