När min kropp och mitt hjärta ger upp, är Gud mitt hjärtas klippa och min lott för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Helandet är bara en av flera blommor i den bukett som utgör det kristna livet.

Ledarkrönika · Publicerad 00:00, 19 sep 2019

Under hösten 2017 befinner jag mig i Gällivare och jag ska övernatta i pingstkyrkan. När jag går i lokalen och ber sent på kvällen påminns jag om sången ”Healing rain is falling down” av Michael W Smith. Jag börjar spela den på telefonen. Om och om igen.

Sedan börjar jag tänka på de tio föregående åren i vårt land, på de resor jag haft förmånen att göra och hur jag fått se tunga vattendroppar från himlen falla på plats efter plats. Droppar av helande regn.

Den glädje en människa visar när Guds kraft berört ett område i hennes liv, med helande eller befrielse, är så genuin. Tacksamheten vänds automatiskt till Gud, han får hela äran. 

Helande regndroppar över Sverige. Tanken fascinerade mig där jag befann mig i Gällivares pingstkyrka och lyssnade till Smiths kända låt.

Något nytt hade verkligen börjat spira i Sverige. New Wine-nätverket, där jag själv var verksam, men också andra rörelser och församlingar, på plats efter plats, hade klivit in i detta nya skeende. Människor hade tränats och utrustats i att se det övernaturliga bryta fram.

Och många hade börjat vittna om livsförvandlande helanden. Det som tidigare mest var teori hade blivit en levande praktik.

Vi skriver 2019, men dropparna har fortsatt falla. Lite glest ibland kanske, men de faller och det sker i de flesta kyrkor och samfund.

Så varför är detta så viktigt? Jo, för Jesus sade: ”Som Fadern har sänt mig sänder jag er” (Joh 20:21). Och vi har fått i uppdrag att göra Jesus synlig för människor. När människor med uppenbara sjukdomar och skador upplever helande, blir Jesus verklig för omgivningen.

Jag har sett människor resa sig upp i den fullhet som Jesus dog för att vi skulle få del av.

Det jag skriver om nu ligger i hjärtat av Jesu tjänst och det handlar om att förstå  skillnaden mellan att be för någon och att inse att vi är Kristi ambassadörer och betjänar med helande – i auktoritet.

Jo, vi ber och kommunicerar med Fadern, varpå den helige Ande visar oss saker när vi möter människor. Därefter kliver vi ut och förmedlar helande i auktoritet. När du säger: ”Var helad, i Jesu namn!” så finns Guds kraft inbakat i orden.

Om vi med ett rakblad skar bort det jag nu beskriver från evangelierna i våra biblar skulle sidorna vara helt strimlade. Och principen återfinns på fler ställen i Skriften än enbart i evangelierna. I dag är vi många som lever med ”en hel Bibel”, och landet ligger öppet för budskapet om helande i Jesu namn.

Men alla värderar inte denna del av gudsriket. Även om vi fått se välsignade droppar av helande falla i vårt land, finns fortfarande en utbredd okunskap också bland oss kristna – inte bara om helande, utan om själva grunderna i den kristna tron och det kristna livet. Sådant som var en självklarhet för många kristna för bara tjugo år sedan har fallit i glömska, såsom vikten av omvändelse, helgelse, bön och respekten för Bibeln som Guds ord.

Vi behöver vara tydliga med vem Jesus är och konsekvenserna av att följa honom. Helandet är bara en av flera blommor i den bukett som utgör det kristna livet.

Kära syskon i Kristi kropp, låt oss inte missa Guds möjligheter, låt hans helande regn blandas med tacksamhetens tårar på våra kinder, och låt oss säga: ”Mer regn, helige Ande!”

Sådant som var en självklarhet för många kristna för bara tjugo år sedan har fallit i glömska, såsom vikten av omvändelse, helgelse, bön och respekten för Bibeln som Guds ord.

Solen gick ner för sista gången

Vardag I går, tisdag, gick solen upp över Kiruna för sista gången. I år. Nu råder polarnatt fram tills efter nyår. onsdag 11/12 11:00

Modevärlden satsar på svensk ull

Vardag Varje år slängs eller bränns majoriteten av svensk ull, men det är på väg att förändras. Nyligen togs ett avgörande steg när flera modeföretag... tisdag 10/12 11:00

Israeliska framsteg i kampen mot svår cancer

Forskning. Israeliska forskare kan ha hittat en effektiv behandling mot bukspottkörtelcancer, som hittills varit en ökänt svårbehandlad cancerform. En studie... tisdag 10/12 18:00

Isbrytarna är redo för vintern

Vardag Den riktiga vintern nalkas, också för landets isbrytare. Sjöfartsverket har utfärdat isklassningsrestriktioner som gäller från och med idag, lördag,... måndag 9/12 07:00
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Företagande kan vara ett sätt att manifestera Guds rike.

Arbetslivskrönika Samhället har förändrats enormt de sista tvåhundra åren. Det gör att kyrkans roll i samhället också måste förändras. Evangeliets budskap är...

Var fotbollshuligan – förvandlades av Jesus

Församlingsliv Torbjörn Lindkvist arbetar som trygghetsvärd på en skola i Tynnered, förorten där han själv växte upp och påbörjade ett liv med droger. Efter femton...