Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Nyligen avled prästen Carl-Erik Sahlberg, tidigare direktor för S:ta Clara kyrka. Foto: Jakob Arvidsson

Tystnad i sekulära medier om avlidna kristna profiler

Ledare · Publicerad 00:00, 2 feb 2022

Nyligen har två viktiga kristna ledare och opinionsbildare – svenskkyrklige prästen Carl-Erik Sahlberg, tidigare direktor för S:ta Clara kyrka i Stockholm, samt pingstmissionären Olof Djurfeldt, mångårig chefredaktör och ledarskribent för den kristna tidningen Dagen – lämnat jordelivet. 

Det är slående att utöver personliga minnesord på familjesidan finns det, förutom i kristen media, över huvud taget ingen nyhetsrapportering om dessa två betydelsefulla kristna ledares bortgång och stora livsinsatser. Annat hade varit fallet ifall de exempelvis verkat som skådespelare eller sekulära författare. 

Tystnaden kring stora avlidna kristna personligheters budskap och livsinsats framstår som ytterligare ett uttryck för medial och kulturell marginalisering av kristet engagemang. 

Än värre är den förlust det innebär att en bred svensk allmänhet därigenom förmenas möjligheten att ta del av det andliga och religiösa livets betydelse för att bygga ett gott samhälle, hjälpa andra och vara en hel människa – samt tjäna som förebilder inom detta område.

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10