Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

I Ekots lördagsintervju uttryckte chefs-JO Elisabeth Rynning skarp kritik mot regeringens hanteringen av corona. Foto: Christine Olsson/TT

Svidande kritik mot restriktionerna

Ledare · Publicerad 00:00, 9 mar 2021

Svenska folket har haft en förbluffande stor acceptans för de historiskt unika restriktioner som pågått ett år. Men nu börjar kritiken växa – på flera sätt. Lördagens demonstrationer i Stockholm var ett typexempel på när folkets frustration bubblar över.

De som inte bryr sig om spretigt folkliga reaktioner har dock anledning att lyssna till chefs-JO Elisabeth Rynning i Ekots lördagsintervju.

JO:s uppdrag är formellt och torrt. Därför var den skarpa kritiken mot hanteringen extra talande: Detta har varit illa behandlat av regering och myndigheter, förklarade Rynning. Medborgarnas fri- och rättigheter har inte tryggats tillräckligt. Regeringens analys har varit alltför svag avseende om dessa starkt ingripande åtgärder verkligen varit försvarbara, och hur hårt de har drabbat enskilda och företag. 

Slutligen kritiserar chefs-JO att regeringen bara låtit restriktionerna löpa på utan slutdatum. Helgens reaktioner är en svidande kritik som regeringen bör ta till sig – både från folk och juridik.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10