Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) håller tal under Almedalsveckan. Foto: Henrik Montgomery/TT

Svensson-tal, åsikter om allt

Ledare · Publicerad 00:00, 7 jul 2022

Efter att Gotlands KD-ordförande Sara Lidqvist hälsat välkommen till Almedalen med orden att Kristdemokraterna önskar ett samhälle där ”alla får komma tryggt till livet”, blev temat ”villa, Volvo, vovve” när partiledaren Ebba Busch höll sitt tal inför uppskattningsvis 2 400 åhörare under politikerveckan i Visby.

Det var på det som kallas Svensson-livet och familjens betydelse som Busch fokuserade, det vardagliga och vanliga, inte minst strävsamma, som präglar de flesta familjers tillvaro. De som bygger landet – och tar ansvar för det.

Att parallellt sjukvårdsköerna ”ökat olagligt tre gånger på åtta år”, till nu 140 000 personer, missade förstås inte KD-ledaren att lyfta: ”Detta är något som väcker min urilska, Sverige ska vara ett välfärdsland, inte ett köland”.

Med detta angelägna sagt hade förstås samma KD-ledare vunnit på att markera att politiker, inte ens partiledare, behärskar allt och ska ha åsikter om allt och vilja lagstifta (läs: förbjuda) allt. Detta gäller även fria, myndiga människors vilja att söka hjälp, stöd och omvändelse kring sin sexuella livsstil och läggning.

Kanal 10 vädjar om ökat ekonomiskt stöd

Media. Den svenska tv-kanalen Kanal 10 står inför en tuff ekonomisk utmaning och behöver få in... lördag 28/1 18:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10