Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) håller tal under Almedalsveckan. Foto: Henrik Montgomery/TT

Svensson-tal, åsikter om allt

Ledare · Publicerad 00:00, 7 jul 2022

Efter att Gotlands KD-ordförande Sara Lidqvist hälsat välkommen till Almedalen med orden att Kristdemokraterna önskar ett samhälle där ”alla får komma tryggt till livet”, blev temat ”villa, Volvo, vovve” när partiledaren Ebba Busch höll sitt tal inför uppskattningsvis 2 400 åhörare under politikerveckan i Visby.

Det var på det som kallas Svensson-livet och familjens betydelse som Busch fokuserade, det vardagliga och vanliga, inte minst strävsamma, som präglar de flesta familjers tillvaro. De som bygger landet – och tar ansvar för det.

Att parallellt sjukvårdsköerna ”ökat olagligt tre gånger på åtta år”, till nu 140 000 personer, missade förstås inte KD-ledaren att lyfta: ”Detta är något som väcker min urilska, Sverige ska vara ett välfärdsland, inte ett köland”.

Med detta angelägna sagt hade förstås samma KD-ledare vunnit på att markera att politiker, inte ens partiledare, behärskar allt och ska ha åsikter om allt och vilja lagstifta (läs: förbjuda) allt. Detta gäller även fria, myndiga människors vilja att söka hjälp, stöd och omvändelse kring sin sexuella livsstil och läggning.

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00