Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Skilj på kritik och hat mot politikerna

Ledare · Publicerad 00:00, 6 sep 2022

På Twitter och av allehanda kolumnister i de stora tidningarna sprids, i upprörda tongångar, beskylllningar mot dem som haft en annan uppfattning än Centerledaren Annie Lööf, för att indirekt ha legat bakom ett planerat mord i Almedalen på henne.

Det har riktats ”hat” mot Lööf, menar skribenterna, utan att med ett ord låtsas om det hat som samma skribenter under tio–femton år har riktat mot framför allt Sverigedemokraternas företrädare men även andra vars åsikter man inte gillar, till exempel Ebba Busch. Alltjämt anses det helt legitimt att mot dem vräka ur sig vad som helst och att applådera de simplaste angrepp.

Den kanonad av förolämpningar som dagligen slungas ut från våra redaktioner tvingar bort politiker från ett normalt liv och in i en bur av livvakter och säkerhetsåtgärder.

Annie Lööf ska självklart kritiseras om man anser att hon har fel. Jimmie Åkesson ska skärskådas och kritiseras om man tycker att det är riktigt. Men ingen av dem ska utsättas för de personangrepp och den smutskastning som i ena fallet anses legitimt men i andra fallet väcker indignation.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00