Den vises hjärta gör hans mun klok och främjar lärdom på hans läppar.
Ordspråksboken 16:23

Världen idag

I etniskt homogena områden möter förskolebarn jämnåriga med samma bakgrund. Foto: Johan Nilsson/TT

SD missar mål med förslag om förskolan

Ledare · Publicerad 00:00, 6 maj 2022

Man kan inte både ondgöra sig över ett förslag om obligatorisk förskola för barn från två års ålder, och samtidigt förespråka detta för en stor grupp i det svenska samhället, nämligen små barn med två utrikes födda föräldrar. Sverigedemokraterna försöker sig på detta reptrick när man vill att förskola ska vara obligatorisk för dessa barn, men inte för barn med en eller två svenskfödda föräldrar.

En viktig princip är att lagar och regler ska vara lika för alla som vistas i riket, medborgare och andra. Etnisk särlagstiftning är inte bra och kan missbrukas i ena eller andra riktningen. Syftet i det här fallet är att förbättra en på många håll obefintlig integration, men är obligatorisk förskola verkligen rätt väg att gå? Förskolorna ligger i närheten av hemmet. I etniskt homogena områden möter förskolebarn jämnåriga med samma bakgrund, kanske även språk och kultur som de själva, sannolikt även förskolelärare med denna bakgrund.

Inte mycket till integration alltså om inte den hjälplina tillgrips som socialdemokraterna öppnat för omfattande bussning av förskolebarn. Det är en åtgärd som inte kommer att uppskattas, vare sig av svenskfödda eller utlandsfödda föräldrar.

Yttre motstånd har aldrig lyckats besegra Kyrkan

Ledare När trycket ökar för den kristna kyrkan i vårt land kan det vara klokt att blicka tillbaka i... fredag 3/2 00:10

Danska S tappar stöd – och kritiseras för slopad bönedag

Danmark. Den danska regeringen har mött stor kritik från framför allt fackrörelsen för ett beslut om att... torsdag 2/2 20:00

Att hålla ihop C blir Demiroks svåra nöt

Ledare Efter att Muharrem Demirok under torsdagen valdes till ny Centerledare, efter Annie Lööfs drygt... fredag 3/2 00:00