Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Nyamko Sabuni i tal vid helgens landsmöte Foto: Stina Stjernkvist/TT

Oenigt L-parti lockar inte borgerliga stödröster

Ledare · Publicerad 00:00, 23 nov 2021

Liberalernas landsmöte under domsöndagshelgen avvisade eller försvårade den egna partiledningens inriktning i flera viktiga frågor kring brottsbekämpning samt viljan till att främja ett regeringsskifte efter riksdagsvalet i september nästa år.

Extra smärtsamt för Nyamko Sabuni blev att L-ledningen fick bakläxa på tidigare avgivna löften till Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna att efter ett tänkt regeringsskifte 2022 medverka till att införa särskilda visitationszoner för misstänkta kriminella samt vid allvarlig kriminalitet ge rätt till anonyma vittnesmål. 

Även migrationspolitiken försvagades i förhållande till vad en ny M-KD-regering vill hålla fast vid tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel. Nu uttalade L att partiets långsiktiga  mål i stället är permanenta uppehållstillstånd för migranter.

Det är svårt att se att liberala landsmötets beslut ökar entusiasmen, och benägenheten, hos moderata och allmänborgerliga väljare att stödrösta på L i kommande val. 

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00