Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

EPA-traktorer körs till övervägande del av tonåringar. Erfarenhetsmässigt vet vi att unga bilförare, även med ordinarie körkort, är mer olycksdrabbade än äldre. Foto: Mikael Good

Dags höja krav för A-traktor

Ledare · Publicerad 00:00, 17 nov 2022

För att få köra bil krävs en omfattande utbildning, oftast till hög kostnad. För den som kör en så kallad A-traktor är kraven dock väsentligt lägre. Här räcker det att skaffa ett mopedkörkort, trots att A-traktorn är en bil som rör sig bland andra bilar, vars förare avkrävs noggrann kunskap om trafikregler och trafikmärken.

Du behöver inte heller vara 18 år, vilket krävs för bilkörkort; en A-traktor, eller EPA-traktor i dagligt tal, får du köra från 15 års ålder.

EPA-traktorer körs till övervägande del av tonåringar. Erfarenhetsmässigt vet vi att unga bilförare, även med ordinarie körkort, är mer olycksdrabbade än äldre. Under senare tid har flera svåra olyckor med EPA-traktorer inträffat, där framför allt unga människor har skadats svårt.

Det växande antalet A-traktorer orsakar också störningar i trafiken, med sin lägre hastighet. Är det verkligen försvarligt att ha olika åldersgräns och olika utbildning för personer som alla rör sig i trafiklivet?

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10