Krönika

Varför oroar du dig?

Publicerad Uppdaterad

Räkningarna blir dyrare, matpriserna högre och oroliga röster hörs allt tydligare. Frågor som ”Vad ska jag göra i framtiden?” gör oss stressade och senast i går satt jag och räknade pengarna på kontot för att jag oroade mig över hur de skulle räcka. Vi har så lätt för att bli ängsliga, få ångest eller bli rädda när vi möter utmaningar. Men varför oroar vi oss när vi har en pappa i himlen som älskar oss och som vill ta hand om oss?

Jag tror att oro många gånger kommer utifrån att vi har en felaktig bild av vår roll. Vi tror att det hänger på oss att lösa problemen och att det främsta ansvaret ligger på våra axlar. Men när vi inser att vi inte har koll, inte vet allt och att vi inte räcker till, börjar vi i stället oroa oss.

Det är inte konstigt att människor som inte tror på Gud gör detta, för deras tro går ut på att de själva har allt ansvar över sina liv. Men ibland lever även vi som känner Gud som om vi inte kände honom. I Johannesevangeliet 14:18 säger Jesus: ”Jag ska inte lämna er faderlösa”. Som faderlösa barn har man fått ett felaktigt ansvar över sitt liv, men när vi tar emot Jesus i våra liv blir vi Guds barn. Vi är inte längre faderlösa, vi har en pappa som älskar oss och som tar hand om oss.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS