Väckelsekrönika

Tala ord som förvandlar

Publicerad Uppdaterad

Jag har den här månaden suttit i otaliga styrelse- och ledningsgruppsmöten och har då reflekterat över hur ord kan påverka skeenden och beslut. Ord kan vara bärare av åsikter, uppenbara intentioner och till och med förmedla kraft.

För några helger sedan var jag i Motala och predikade på ett ekumeniskt ungdomsmöte. När jag precis hade gjort inbjudan till förbön och tänkt gå ner så får jag ”ett ord”. Jag mer hör mig själv tala ut det än jag hinner reflektera över det innan det är gjort. Det handlade om att Gud ville hela någon i rygg och skuldra. 

Vid förbönssituationen kommer först en tjej fram och förklarar förtjust hur hon upplevt värme som gick genom hela kroppen när hon hörde orden. Nu var hon till sin egen förvåning helt fri från all smärta! Lite senare kommer ytterligare en ung tjej fram och beskriver sin egen smärta precis så som jag uppfattade att Gud sade att han ville bota den. Jag lägger min hand på henne och ber en kort bön och nästan omedelbart vittnar hon om ett fysiskt helande!

När Gud skapar och när Gud vill förändra saker i skapelsen och våra liv så använder han ord. När vi nu om några dagar firar jul firar vi att han själv som är Ordet klev in i skapelsen för att upprätta och förändra. 

Det finns mycket som är trasigt och behöver läkedom i våra och andras liv. Att gå in i julhelgen med förväntan på att Ordet vill ta sin boning i och hos oss människor gör en väldig skillnad. Ordet, som inte bara bär med sig kraft utan själv är källan till frälsning, helande och förvandlande kraft, är angelägen om att få bli kött och blod i oss. 

Du som läser det här har säkert behov där ett ord från Gud kan få bli hela skillnaden. 

Tänk om vi som faktiskt firar jul för vad det verkligen är skulle utmana oss själva lite de närmaste dagarna. Tänk om vi alla skulle be Gud om nåd att vara avsändare av förvandlande ord till någon i vår närhet. Ett julkort, ett telefonsamtal, ett sms eller en konversation där vi stannar upp i någon minut extra på snabbköpet. Det är inte de många orden som gör skillnad. Det är vem som ytterst sett är avsändare som avgör om det kan bli någon förvandling. 

Tänk om vi alla skulle be Gud om nåd att vara avsändare av förvandlande ord till någon i vår närhet.

Och Gud vill vara avsändaren! Frågan är om vi vill vara budbäraren?

Det behagar uppenbarligen Gud att ta sin boning i det mänskliga. Att låta sig höras, ses och bli förstådd genom en tjänares gestalt. 

Jag utmanas inför den här julen att ge Gud möjligheten att tala inte bara till mig utan till någon specifikt som behöver ett förvandlande ord. Personligen kan jag inte komma på någon större gåva någon kan få än ett ord som förvandlar deras liv till det bättre! 

Kanske känner också du så och vill be med mig om att Gud ska få tala? Upplever du inte att du får någon tydlig hälsning, men vet precis vem som borde få en? Ge dem Jesus i så fall! Det Ordet är det enskilt mest livsförvandlade som någonsin givits till människor sedan den första julen.

God livsförvandlande jul önskar jag dig!

Powered by Labrador CMS