Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor · Publicerad 00:10, 23 jun 2022

För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje tunnelbanevagn annonserades det om en kommande mässa med temat nyandlighet.

I samma stund jag såg affischerna slog mig tanken. Där måste vi som kristna finnas representerade! Jag fick med mig den lokala församlingen jag tillhörde och tillsammans med två vänner från bibelskolan ställde vi upp en monter fullpackad med biblar och annan kristen litteratur.

Som ensamma kristna utställare bland medier, shamaner, helare och hälsoguruer stack vi verkligen ut. Anledningen var inte bara att allt det vi erbjöd – kaffet, böckerna, förbönerna – var helt och hållet gratis, utan också att budskapet vi kom med var annorlunda. Vi presenterade de goda nyheterna om Jesus Kristus, inte som en alternativ väg bland många utan som vägen med stort V. Den enda vägen till Gud!

Det som är spännande med den kristna tron är att när man presenterar dess huvudperson, ja, då kommer han själv för att bekräfta sitt budskap med tecken och under. Vilket vi också fick se denna gång. Vi fick be för mängder med människor och Jesus helade nackar, ryggar, knän med mera. Andra fick uppmuntrande profetiska bilder och ord, och några valde också att be med i frälsningsbön.

Ett av medierna som livnärde sig på att spå i tarotkort fick uppleva den helige Andes närvaro så starkt att hon ropade ut: ”Ni har den starkaste helandekraften jag någonsin upplevt!”

En kvinna på jakt efter kristaller fick en bok som gåva från oss. Hon läste den med stor iver och kom några veckor senare till vår församling, där hon efter en tid tog emot Jesus, lät döpa sig och senare blev student på samma bibelskola vi själva gick.

I dag finns det återigen ett stort andligt sökande i Sverige. På TikTok trendar det med kristaller och det finns ett växande intresse för olika nyandliga strömningar. För många av våra nysvenska vänner är det helt naturligt att tro på en övernaturlig dimension och att tala om Gud och en andlig verklighet.

Frågan är vad församlingens respons på detta sökande bör vara? Jag tror inte framgångsreceptet är vare sig synkretism (religionsblandning) eller fördömanden. I stället bör vi möta dessa människor med en kombination av ödmjukhet och frimodighet och peka på honom som har levande vatten att ge åt varje andligt törstande själ.

Frid, kraft, tröst, förlåtelse och hopp finns i överflöd! Inte i en meditationsteknik som du ska behärska. Inte i en religion som du ska bemästra. Inte i ett visst religiöst samfund eller rörelse som du måsta ansluta dig till. Utan svaret på ditt och alla andra sökande människors djupaste längtan finns hos en person: personen Jesus Kristus!
 

Vi presenterade de goda nyheterna om Jesus Kristus, inte som en alternativ väg bland många utan som vägen med stort V.

Sydstatsbaptisterna tappade en halv miljoner medlemmar

USA. Medlemsantalet i USA:s största protestantiska samfund, de så kallade sydstatsbaptisterna, har nu... lördag 27/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Övergångsställen i regnbågsfärger restaureras inte

Hbtq. RFSL Uppsala är besvikna över att två bortnötta cykelövergångsställen i regnbågsfärger inte ska... lördag 27/5 16:00

Vattenfall sänker avgifter med miljardbelopp

Ekonomi. Vattenfall drar ned elnätsavgiften med i snitt 34 procent – motsvarande 1,1 miljarder kronor – från... lördag 27/5 13:00

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00