Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor · Publicerad 00:10, 23 jun 2022

För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje tunnelbanevagn annonserades det om en kommande mässa med temat nyandlighet.

I samma stund jag såg affischerna slog mig tanken. Där måste vi som kristna finnas representerade! Jag fick med mig den lokala församlingen jag tillhörde och tillsammans med två vänner från bibelskolan ställde vi upp en monter fullpackad med biblar och annan kristen litteratur.

Som ensamma kristna utställare bland medier, shamaner, helare och hälsoguruer stack vi verkligen ut. Anledningen var inte bara att allt det vi erbjöd – kaffet, böckerna, förbönerna – var helt och hållet gratis, utan också att budskapet vi kom med var annorlunda. Vi presenterade de goda nyheterna om Jesus Kristus, inte som en alternativ väg bland många utan som vägen med stort V. Den enda vägen till Gud!

Det som är spännande med den kristna tron är att när man presenterar dess huvudperson, ja, då kommer han själv för att bekräfta sitt budskap med tecken och under. Vilket vi också fick se denna gång. Vi fick be för mängder med människor och Jesus helade nackar, ryggar, knän med mera. Andra fick uppmuntrande profetiska bilder och ord, och några valde också att be med i frälsningsbön.

Ett av medierna som livnärde sig på att spå i tarotkort fick uppleva den helige Andes närvaro så starkt att hon ropade ut: ”Ni har den starkaste helandekraften jag någonsin upplevt!”

En kvinna på jakt efter kristaller fick en bok som gåva från oss. Hon läste den med stor iver och kom några veckor senare till vår församling, där hon efter en tid tog emot Jesus, lät döpa sig och senare blev student på samma bibelskola vi själva gick.

I dag finns det återigen ett stort andligt sökande i Sverige. På TikTok trendar det med kristaller och det finns ett växande intresse för olika nyandliga strömningar. För många av våra nysvenska vänner är det helt naturligt att tro på en övernaturlig dimension och att tala om Gud och en andlig verklighet.

Frågan är vad församlingens respons på detta sökande bör vara? Jag tror inte framgångsreceptet är vare sig synkretism (religionsblandning) eller fördömanden. I stället bör vi möta dessa människor med en kombination av ödmjukhet och frimodighet och peka på honom som har levande vatten att ge åt varje andligt törstande själ.

Frid, kraft, tröst, förlåtelse och hopp finns i överflöd! Inte i en meditationsteknik som du ska behärska. Inte i en religion som du ska bemästra. Inte i ett visst religiöst samfund eller rörelse som du måsta ansluta dig till. Utan svaret på ditt och alla andra sökande människors djupaste längtan finns hos en person: personen Jesus Kristus!
 

Vi presenterade de goda nyheterna om Jesus Kristus, inte som en alternativ väg bland många utan som vägen med stort V.

Snart hålls årlig gudstjänst för Sveriges ofödda barn

Prolife. Den 3 juli hålls en gudstjänst i Holmstrand till minne av de barn som inte fått födas i vårt land.... lördag 25/6 18:00

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10
E-tidning
Under perioden 20 juni–5 augusti är kundtjänst endast öppen vardagar kl 10–12.
Magasin
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier