Hälsning från redaktionen

När Disney förklarar situationen så väl

”Lämna det bakomflutna före dig.” Så lyder vårtsvinet Pumbaas smått missuppfattade uppmaning till den nyfunne vännen Simba i Disneyfilmen Lejonkungen. Och lite just så känns det numera på redaktionen.

Som ni nog läst på ledarplats, liksom här på denna sida, har vi alltså nyligen bytt system. Och inte bara ett, eller ens två. När vi ändå byter – varför inte byta fyra?! För såväl kundtjänst och annonser som tidningsproduktion och webbpublicering. Med följden att all personal drabbats av en mindre förvirring.

Det är många gamla hundar som nu måste lära (om) att sitta.

Den tydligaste förändringen för oss på redaktionssidan är ändå ordningen på saker och ting.

Från att vi tidigare skrev om nyheter under förmiddagarna, för att sedan föra in dessa i morgondagens tidning, och när denna gått till tryck planera för när nämnda artiklar ska publiceras på webben, så har vi nu fått byta plats på åsna och kärra. I 2020-talets tidningsmedia skriver man nämligen för webben, och plockar därefter in artiklar därifrån till morgondagens tidning.

Det är här Pumbaas egenvisdom passar in. För i går publicerade vi en artikel på internet som vi nu i efterhand lägger in i morgondagens tidning ... Det kan låta knasigt, men egentligen är det till fördel för er, läsare, eftersom ni nu snabbare får tag på våra nyheter, då vi lägger ut artiklar löpande på hemsidan.

Vill man sedan få lite mer tid att fördjupa sig i en artikel kan man göra det när tidningen dyker upp där hemma.

Lite gupp i vägen är det ännu, men vi jobbar hårt på att både bli effektivare och räta ut det som ännu inte är rakt – vilket ju passar sig ypperligt så här i adventstider!

Powered by Labrador CMS