Krönika

Med Jesus är det sommar året om

Publicerad Uppdaterad

Han är D-vitaminerna vi behöver för att få energi, livslust och glädje att orka vidare.

Du vet känslan av de första solstrålarna efter en lång vinter. Helt plötsligt blir du gladare, har lite mer tålamod och livet känns mycket enklare. Det är egentligen ingenting som har förändrats, men ändå känns allt annorlunda på grund av att solen kommit fram. På samma sätt har jag upplevt ett liv med Jesus. Allt kanske fortfarande är samma runt omkring mig, men när han kliver in i bilden förändras ändå allt.

Under vintern får vi ofta inte den mängd solljus vi behöver för att kroppen ska må bra. Vi är så beroende av solen, att det påverkar vårt mående till den grad att vi kan bli både tröttare och deppigare – och i vissa fall även deprimerade om vi inte får tillräckligt mycket solljus. Men solen behövs inte bara för vårt mående, allt liv här på jorden är på något sätt beroende av den. Den är planetens energikälla, den som gör det möjligt för allt liv att leva här. Är det då inte intressant att Bibeln använder bilden av en sol för att beskriva Gud?

Jag tror inte att det är en slump. Jag tror att solen är tänkt att hjälpa oss förstå vem Gud är och vem han ska vara i våra liv. Han är källan till livet, den som gör det möjligt att leva. Han är solen som går upp, så att nattens mörker inte längre finns kvar omkring oss. Han är D-vitaminerna vi behöver för att få energi, livslust och glädje att orka vidare. Han är solen som lyser upp våra dagar, och trots att kanske inga omständigheter förändras, förändrar han samtidigt allt.

I Uppenbarelseboken beskrivs det hur vi i himlen varken kommer behöva lampa eller sol, för att Guds härlighet kommer att lysa upp platsen i stället. Detta bibelställe talar om vår framtid, men samtidigt är detta tillgängligt för oss redan nu. För i samma stund som du tar emot Jesus får du del av himmelriket, i samma stund får du del av det eviga livet med honom och i samma stund tar Gud själv och flyttar in i dig. Detta är alltså ett löfte om något som kommer att ske fullt ut i framtiden, men som även finns för oss här och nu.

Men trots att han finns tillgänglig, är det fortfarande du som avgör hur mycket du låter honom lysa över dig. Tänk tillbaka på bilden av solen. Ju mer du under sommaren solar, desto brunare blir du. Solen kanske är där hela tiden, men du väljer fortfarande hur mycket du exponeras för den. Och på liknande sätt är det med Jesus. Han är med dig hela tiden, han finns tillgänglig för dig hela tiden, men du väljer samtidigt hur mycket av ditt liv du låter honom få del av. Ju mer du låter honom få lysa på dig, desto mer kommer hans ljus också att påverka dig.

Så, min vän, jag hoppas du får en fantastisk sommar. Men kom ihåg att du inte behöver vänta till sommaren för att få uppleva hur livet blir ljusare, färgerna blir klarare och livet enklare. Jesus finns tillgänglig för dig hela livet, han vill vara din livskälla, dina D-vitaminer och ljuset som lyser upp ditt mörker alla dagar.

Sommaren finns tillgänglig för dig hela året om i Jesus.

Glad sommar!

Powered by Labrador CMS