Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

I små steg förändras livet, och vi märker oftast inte när det händer eller hur det går till.

Krönikor · Publicerad 00:00, 23 maj 2019

Sommaren är definitivt min favorittid på året. Nog för att hösten med sin friska höga luft och sina röda skogar är härlig, liksom adventstiden med stjärnorna i fönstren och alla tända ljus. När den tiden väl infinner sig är allt det där både efterlängtat och välkommet. Men vårvintern, den har jag inte mycket till övers för. Januari, februari, mars. Ibland april också. Jämngrått, blött och klafsigt. Inget liv i trädgården och vägarna är täckta av vasst grus. Varenda dag är den andra lik. I månader. Ändå är varje dag en dag närmre sommaren. Den efterlängtade. Jag får påminna mig om det när det är som gråast. Det händer något under ytan, trots att jag inte ser det.

C. S. Lewis, engelsmannen som skrev böckerna om Narnia och mängder med annan intelligent litteratur, uttryckte det så här: ”Isn’t it funny how day by day nothing changes, but when you look back, everything is different.”* Och det är sant. I små steg förändras livet, och vi märker oftast inte när det händer eller hur det går till.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...