Krönika

Hur blir jag brinnande igen?

Christian Wendesten
Christian Wendesten
Publicerad Uppdaterad

I skrivande stund sitter jag i Etiopien – starkt påverkad av brinnande ungdomar i mitt team från Göteborg, men också berörd av väckelsens eld i detta land. Samtidigt läser jag om andakten i Asbury University i Kentucky, som bara fortsatte genom Andens flöde och liv. Förmodligen för att så många studenter hungrade efter liv.

Hur är det med oss? Vi vet att Herren är densamme i går, i dag och i evighet. Men Herrens ande är också densamme i Etiopien, USA och Sverige. Eller hur? Anden är redan utgjuten. Vi behöver bara be och längta i tro. Vi kan läsa i 2 Kungaboken 4 om en ung änka som höll på att förlora sina söner till slaveri. Profeten bad henne då att hämta det enda hon hade i sitt hus: en flaska olja. Hon fick sedan uppmaningen att hämta så många tomma kärl som möjligt. Så länge hon bar fram tomma kärl, flödade oljan. Det blev familjens frälsning.

Detsamma gäller för dig och mig och vårt hushåll. Vi behöver bara bära fram oss själva som tomma kärl. Oljan symboliserar Andens nya liv och kraft.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS