Krönika

Gud förvandlar människan – inte tvärtom

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i veckan var jag och såg filmen Jesus revolution, en film baserad på verkliga händelser under 70-talets USA. Medan jag såg filmen både skrattade och grät jag – två känslor som vackert sammanvävdes. För det jag såg framför mig var min egen kyrka.

Jag fann Gud här i Sverige och leder i dag en församling som till 99 procent består av före detta muslimer. För många kanske filmen glimrar av hopp om att även Sverige ska nås av väckelsen, men för mig är väckelsen verklig och redan här. Precis som det var helt osannolikt att hippies skulle bli kristna är det osannolikt för många att muslimer ska ge sitt liv till Jesus.

Men det händer. Muslimer kommer till vår kyrka och blir berörda av Guds ande, tar emot helande och befrielse. Under åren 2015–2019 blev Sverige ett missionsfält och jag vet att det finns många kyrkor som har upplevt samma väckelse. Jag känner många diakoner, präster, pastorer och kyrkomedlemmar som har arbetat hårt för att den skara muslimer som kom till Sverige skulle möta Jesus.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS