Krönika

Fortsätt gräva i Sveriges nyliga förflutna.

Publicerad Uppdaterad

Det är inga småsaker som blivit förvrängda i modern svensk historia. Jag har i några tidigare texter här i Världen idag tagit upp hur tusentals svenskar som ställde upp för Norge och de allierade under andra världskriget sällan har uppmärksammats. Detta samtidigt som en betydligt mindre grupp, de tvåhundra SS-svenskarna, fått stor exponering. 

Andra skribenter har i denna tidning tagit upp hur den svenska skolan och Svenska kyrkan i princip kapades och sedan under decennier omformades av mer eller mindre vänsterextrema personer. De ledande aktörerna såg inte sällan upp till öststater och samarbetade i vissa fall också intimt med östliga regimer. 

Nedvärderandet av familjen i det svenska samhället blev övertydligt under Vänsterpartiets tidigare ordförande Gudrun Schyman, genom hennes ”död åt familjen”. Sedermera har också själva ordet familj omdefinierats, liksom flera andra nyckelord. Ordens innebörd har angripits. Bruket av flera ord har gjorts till något kontroversiellt, senast det underbara ordet kvinna.  

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS