Krönika

Det är företagarna som ”står på muren”

Publicerad Uppdaterad

Företagare är viktiga för att finansiera Guds rikes utbredning.

Jag är sedan ett antal år med i församlingen Livets ord i Uppsala. Den sista söndagen i januari var jag med om en speciell gudstjänst där. Det hade varit stark lovsång. Det fanns en påtaglig andlig närvaro i gudstjänstlokalen när pastor Janne Blom kom fram för att predika. Han berättade att han, när han var på väg in i kyrksalen, sett en bild. Det var en bild av personer som stod på en mur. ”Att stå på muren” är ett begrepp som utifrån vissa bibeltexter brukar tolkas som att ta ansvar. Han tänkte: ”Vilka är det som står på muren? Är det församlingens pastorer? Det andliga ledarskapet i landet? Är det förebedjarna i församlingen?”

Då upplevde han att han hörde en inre röst som sade: ”Det är företagarna i församlingen!”

Janne Blom bad företagarna att komma fram till scenen. Jag tvekade inte att gå fram. Det finns en hel del företagare i församlingen, men jag blev förvånad att så många personer kom fram. Pastorn ville att församlingen skulle be för företagarna och att företagarna skulle be för församlingen.

Pastorn uppmanade oss företagare att ta klivet upp på det tredje trappsteget, det översta trappsteget. Han sade att några av oss kände att det förra året varit så bra att vi var nöjda nu. Men Gud vill ta oss till en ännu högre nivå. För Gud är det möjligt!

Jag uppfattade detta som ett profetiskt tilltal, och att kliva upp på det tredje trappsteget som en symbol för att kliva upp på en högre nivå 2020. De sista åren har varit rekordår i mitt företag. Det Janne Blom beskrev talade starkt till mig. Jag tog till mig utmaningen och skrev ner händelsen i boken där jag för anteckningar över vad jag upplever som gudomliga tilltal. Jag sträcker mig efter och ber för att nå en ännu högre nivå i mitt företag 2020.

Det som hände denna söndag var inte bara ett personligt tilltal. Jag ser det också som ett nytt synsätt på företagarnas roll i lokala församlingar som håller på att växa fram. Att se företagare som viktiga, som tar ansvar för församlingens överlevnad och expansion, har traditionellt inte varit vanligt. Att se pastorer, andliga ledare och förebedjare som nyckelpersoner i Guds rike har varit självklart, men inte att se företagare på det sättet.

När företagare och pastorer kopplar samman och står tillsammans i sina olika roller kan något verkligt stort hända. Företagare är viktiga för att skapa arbetstillfällen, vilket ger värdighet och försörjning för människor. Företagare är viktiga för att finansiera Guds rikes utbredning. Företagare är också viktiga genom att kunna bidra med managementerfarenhet i det gemensamma församlingsbygget.

Att känna sig välkommen och uppskattad som företagare i sin egen församling värmer mitt hjärta mer än ord kan beskriva!

Powered by Labrador CMS