Krönika

Be Gud om vishet denna sommar.

Publicerad Uppdaterad

Att äga kunskap är inte samma sak som att vara vis. Vishet får du när du umgås med Gud i bön och bibelläsning, när du lyssnar på hans röst.

Sommar är för många tid för reflektion, återhämtning och paus från det vanliga. Vi byter jobb och inrutade scheman för att göra helt andra saker. Det här är bra för oss och nödvändigt.

Jag har funderat på vad som är det viktigaste för mig, vad vill jag med min sommar och vad vill Herren. Hur kommer jag vidare och vad behöver jag tänka på för att kunna inta hösten?

Den här sommaren behöver alla kristna höra Guds röst, låta den helige Ande få tala, känna igen Guds röst. Johannesevangeliet 10:4 säger att herden för ut fåren på bete och fåren känner igen Guds röst. Känner du igen din herde när han talar?

Den här sommaren måste vi göra allt för att komma in i Guds närvaro så att vi hör rösten. Han älskar att tala, leda och visa, men det kräver att vi blir stilla. Att vi blir desperata efter Guds röst. Utan Guds röst blir vi vilseledda i en förvirrad och förljugen värld där allt är tillåtet och okej numera. Vi ser och förstår inte, vi blir lätt ljumma i vår tro och överlåtelse.

Be Gud tala till dig, be att du ska få höra hans röst på nytt. Dröj i hans närvaro och lär känna rösten, tonen från Fadern.

Kung Salomo bad om att få Guds vishet mer än något annat för att kunna leda sitt land. Att äga kunskap är inte samma sak som att vara vis. Vishet får du när du umgås med Gud i bön och bibelläsning, när du lyssnar på hans röst. Kunskap kan du plugga och lära in genom böcker. Vishet är smörjelse från Guds hjärta att se och förstå ur ett högre perspektiv.

Psaltaren säger att kungen viskar hemligheter med den som umgås med honom.

Be Gud om vishet denna sommar. Längta efter visheten, gör allt för att bli vis. Då kan du hjälpa många människor, och du kan slippa gå igenom svårigheter på ett helt annat sätt. Vi behöver ha Guds vishet i allt, varje dag, i varje problem och i samtal med människor.

Att få leda någon till Jesus, uppmuntra och stötta i tron eller vara frimodig att be för någon vän blir en spännande sommarutmaning som stärker oss. Den som vinner själar är vis, säger Ordspråksboken 11:30. Vi har mycket av Guds ord inom oss, mycket som vi läst och kan om tron. Nu måste vi börja ge av det vi har och kan.

Jag hälsade på i mina hemtrakter i sommar och fick tillfälle att återuppta en gammal skolkontakt. Vi kunde nu fortsätta prata tro och bönens kraft som vi hade gjort innan pandemin. Mycket av psykisk oro och stress hade tagit hennes ork och fokus. Hon var mer eller mindre nedbruten.

Jag propsade på att ses, prata och ta en promenad. Det blev fina och ärliga samtal om Gud, livet och utmaningar.

Efteråt ville hennes föräldrar bjuda på kaffe i trädgården. Tiden stannade en stund. Vi pratade om allt från barndom till dagens utmaningar och svårigheter. Tystnad uppstod och jag hör Guds röst på insidan: Fråga om lov att välsigna och be för henne och föräldrarna.

– Det har vi aldrig varit med om, men det kan väl inte skada, utbrister pappan.

Jag ber en enkel bön om ny kraft, helande och tro. Guds närvaro kommer. Det blir enkelt att be och vi omsluts alla av Guds frid.

Be om att du ska få vara frimodig. Våga ge av allt du har av Guds ord och kärlek på insidan. Människor är mer öppna än vi tror.

Powered by Labrador CMS