Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Världen idag gratulerar: Alf Svensson, 80 år

Människovärde, kristen värdegrund och alltid familjen först. Passionen för att försvara den kristna etiken föddes på 60-talet vid studier på universitet i Lund. Och den lever fortfarande i den blivande 80-åringen.

Jubilar · Publicerad 16:26, 28 sep 2018

Det är tisdag den 25 september. När vi möter Alf Svensson mitt i centrala Stockholm kommer han direkt från riksdagens högtidliga öppnande. Med 31 år som partiledare för Kristdemokraterna (1973-2004) har det blivit ett antal sådana här ceremonier genom åren, eftersom före detta partiledare fortfarande blir inbjudna.

− Jag tycker det är trevligt att vara med om själva öppnandet, men också att träffa gamla riksdagskamrater. Partiledare som var aktiva då kommer ju också på öppnandet, säger Alf Svensson.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...
E-tidning