Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tidningsveteran – med hjärta för människor

Carin Johansson är den trosvissa tidningsveteranen som tror på väckelsetider, älskar Jesus och dessutom blivit erbjuden alla jobb hon haft. Den 12 mars fyller hon 80 år.

Jubilar · Publicerad 00:00, 11 mar 2019

Carin Johansson växte upp i ett kristet hem i Gästrikland men hade ännu inte fått en egen upplevelse av frälsning när hon som 15-åring åkte på ett konfirmationsläger, eller kristendomsskola som det hette inom Baptistsamfundet.

En dag såg hon en broderad bonad på väggen som tog tag i henne: ”Gud har ett syfte med mitt liv, en plan tänkt av hans stora tanke, byggd av hans vishet, genomstrålad av hans eviga kärlek” löd den.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...
E-tidning