Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sven Nilsson 90 år & Per-Åke Eliasson 70 år

Pastorerna Sven Nilsson och Per-Åke Eliasson fyller 90 respektive 70 år och firar detta med en gemensam fest. I samband med firandet kommer församlingen Kristet center Örebro för första gången sända ut egna missionärer.

Jubilar · Publicerad 02:30, 12 sep 2019

På Pionjärgatan i Örebro ligger Kristet centers lokaler. Ett passande gatunamn för en församling som vill vara just pionjärer. Både dess grundare, Sven Nilsson, och nuvarande föreståndaren Per-Åke Eliasson, vill gå i spetsen för att Guds rike ska utbredas. Och inte bara i Örebro och Sverige utan även i Balkan, där de nu ska starta en församling.

Allt detta kommer att presenteras i helgen, då det även blir stort firande av Svens och Per-Åkes 90- respektive 70-årsdag tillsammans med församlingen och inbjudna gäster. Firandet inleds med tårtkalas på lördag för att senare på kvällen övergå till en konsert som, enligt Per-Åke, är den viktigaste punkten för dagen. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...
E-tidning