Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Karl Gustaf Larsson, 75 år

Predikanten och författaren Karl Gustaf Larsson, mer känd som KG Larsson, fyller 75 år på lördagen den 21 november. Men inte nog med det – i år har KG varit förkunnare i 50 år, och han och frun GunEva firade även guldbröllop i somras.

Jubilar · Publicerad 07:00, 21 nov 2020

KG Larsson föddes i Åsljunga i norra Skåne. Föräldrarna var då föreståndare på EFS-gården som var ett missionshem för alla åldrar.

– Tillsammans med mina systrar, Birgitta och Gunnel, växte jag upp bland mängder av människor som kom till gården året om. Var det inte läger eller konferenser så var gården öppen för gäster, berättar KG.

Under tonåren kom KG bort lite från sin kristna tro, säger han. Men efter ett biobesök, fann han sin gamla konfirmationsbibel och slog av någon anledning upp Jesu ord till Simon: Men jag har bett för dig, att din tro inte ska ta slut. Och när du en gång har omvänt dig, styrk då dina bröder (Luk 22:32).

– Jag bad till Gud om frälsning och visste i samma ögonblick vad mitt livskall var: att styrka mina bröder, berättar han.

KG utbildade sig vid Johannelunds teologiska högskola (EFS), som på den tiden låg i Bromma.

Under åren har det blivit många resor till Israel för KG:s del – ungefär 140 stycken! Dessutom har han de senaste åren skrivit sju böcker.

– Hobby, livskall och livsintresse smälter på något sätt samman i mitt liv. Intresset för Israel har utgjort en stor del i våra liv, och vi har varje vecka kontakt med vännerna där, säger han.

KG lovordar sin fru, GunEva, och beskriver henne som en ovärderlig livskamrat. Han berättar att när han första gången såg henne i Stockholm 1968 kände han att det var ”hon eller ingen”.

– Jag kan, vilket ögonblick som helst, återkalla den känsla jag upplevde när jag första gången såg GunEva. Då gällde det för mig att lägga upp en plan för hur jag skulle få kontakt med denna skönhet, berättar KG.

Planen höll och paret vigdes i GunEvas hemförsamling i Lövånger den 6 juni 1970. Första tiden som gifta bodde de i ett uthus under oerhört enkla omständigheter.

– Regnade det fick vi sätta ut plasthinkar i rummet, men tiden i uthuset var nyttig för äktenskapet. Vi slipades samman, säger KG.

Efter några månader fick paret dock flytta in i en nybyggd, modern lägenhet.

KG poängterar att allt de gör, gör de tillsammans.

– Eftersom vi båda är pensionärer följs vi oftast åt när vi är ute i församlingar. Jag kan inte nog beundra hur hon får allt i våra liv att fungera. Hon har gjort vår bostad till ett smyckat hem, hon uppmuntrar mig och kritiserar, säger KG.

Paret har i år varit gifta i 50 år och firade guldbröllop i somras. Men det blev inte riktigt som de hade tänkt sig.

– Vi hade tänkt fira vårt guldbröllop på EFS-gården i Åsljunga tillsammans med barn, barnbarn, syskon och goda vänner. Tyvärr fick vi ställa in det på grund av corona, berättar KG.

Efter pensioneringen för ett antal år sedan flyttade paret till Jönköping för att komma närmare barn och barnbarn, som bor i Jönköping och Halmstad.

– Mycket ändrades i och med det. Vi var ute i stort sett varje helg i församlingar i Sverige, Norge och Finland. Vi upplever att det finns en sådan längtan, nyfikenhet och hunger efter Guds ord i vårt land i dag, säger KG.

Just i år, under coronatider, har de dock inte kunnat besöka så många kyrkor, utan har fått flytta fram besöken tills vidare. Men KG kommer att ha bibelundervisning på tv varje vecka, i första hand under våren.

– Min upplevelse är att intresset för Bibelns undervisning om det profetiska skeendet i vår tid aldrig har varit större än nu. Det är minst sagt en spännande tid vi lever i, säger KG.

Min upplevelse är att intresset för Bibelns undervisning om det profetiska skeendet i vår tid aldrig har varit större än nu.

Födelsedag: den 21 november.

Guldbröllop: den 6 juni 2020.

Bor: Jönköping

Familj: Gift, två underbara barn och sex barnbarn. Deras omsorg värmer varje dag våra hjärtan, när de skickar sina sms, ringer och hälsar på.

Bästa avkopplingen: Att sitta och läsa min Bibel.

Så firar jag min födelsedag: I lugn och ro hemma i Jönköping.

Önskar i present: Jag önskar inte något – vi har det så bra. Men vill någon stödja de messianska församlingarna i Israel så kan man få swisha en gåva.

Ett folk som bejakar kallelsen att både synas och höras.

Ledarkrönika ”Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört” (Apg 4:20). De här orden – Petrus... torsdag 26/11 00:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Nu inleds rättegång för upploppet i Malmö

Brott. Busskurer krossades, lyktstolpar vältes och polisfordon utsattes för skadegörelse. Sex personer har... fredag 27/11 11:00
E-tidning
Senaste magasinen