Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Elisabeth Bressler, 60 år

Elisabeth Bressler längtade efter att må bra, men sökte sig till platser som i stället drog henne djupare ner i destruktivitet. Dagens jubilar tackar Jesus för att han kunde nå in i hennes mörker och ge henne en ljus framtid.

Jubilar · Publicerad 07:00, 2 apr 2020

Elisabeth Bresslers enda kontakt med kyrkan var i samband med dop, skolavslutningar, bröllop eller begravning  och när hon konfirmerade sig. I Huskvarna hade hon en trygg uppväxt, men hennes mamma sade en gång att de var en riktig ”hedningafamilj”.

– Jag hade en stark känsla av att det fanns ett tomrum inom mig. Ett mörkt rum i mitt hjärta som sökte något, förklarar Elisabeth Bressler.

Hon gifte sig ungt och fick fyra fina barn. Trots att hon hade allt så fanns en inre längtan att få må bra, att finna något som skulle fylla det mörka tomrum hon upplevde. När äktenskapet slutade i skilsmässa efter 25 år började hon må sämre.

– I den vevan sökte jag upp ett medium och fick då kontakt med den andliga världen.

Sökandet efter välmående började handla om alternativmedicin, horoskop, besök hos medium, olika typer av massage och akupunktur.

– Kortsiktigt kunde vissa saker göra att jag kände mig lätt, när man gick från ett besök kände man, ”Åh, vad skönt”. Men det blev inte bestående utan ledde till att jag började söka nya upplevelser på det här området, berättar Elisabeth.

Hon menar att det som börjat som ett sökande efter hälsa och välmående blev en nedåtgående spiral. Hon beskriver det som att hon drogs in i farliga saker.

– Jag höll på med yoga, bland annat kundaliniyoga, som jag i efterhand förstod är den farligaste formen av yoga.

Hon träffade så småningom en ny man och de gifte sig 2006 och flyttade ut på landet. Men Elisabeth mådde bara sämre och sämre. I den nya bostaden var hon med om en stor olycka varje år: hon bröt näsbenet, hälbenet, fick hjärnskakningar och operera handen.

– Jag hade ingen kunskap om det jag höll på med inom new age. Min bild av det var att allt var ljust och allt var gott. Men ett medium berättade för mig att det lagts en förbannelse på mig, berättar Elisabeth.

Elisabeth uppskattar att hon kan ha lagt hundratusen kronor på olika kurser, terapier och möten med medium. Denna investering i välmående – hade nu lett henne in i ett nattsvart mörker.

– Jag började känna att det här nog inte var så bra för mig, att jag behövde backa, berättar Elisabeth.

Hennes liv blev så trasigt att hon till slut sade till sin man att de nog behövde skilja sig. Mannen vände sig då till en kristen vän sedan barndomen för att få råd. Vännen uppmanade honom att gå ut till en särskild plats i skogen, böja sina knän och be.

– När min man kom tillbaka till köket där skilsmässopappren låg på bordet såg jag att det var en helt annan man som kom in genom dörren. Han hade ett ljus över sig som jag aldrig hade sett.

Hans förvandling och möte med Jesus där i skogen stoppade planerna på skilsmässa. Men det faktum att hon just valt att bryta med de medium hon gått till och mannens frälsning orsakade ett kaos.

– Det blev helt galet. Jag drömde mardrömmar och kände en slags vrede från andevärlden. Det var fruktansvärt, minns Elisabeth.

En vecka efter att hennes man mött Jesus, den 8 september 2013, hörde Elisabeth en röst på insidan som sade att hon skulle åka till Pingstkyrkan i Huskvarna.

– Den söndagen fick jag höra ett budskap som gick rakt in i mitt hjärta. Sedan dess har jag ett helt nytt liv. En helt ny världsbild. Jag fick en hunger efter att gå till kyrkan och läsa Bibeln.

Hon upplever att sedan hon blev frälst har Gud lett henne steg för steg. Hon säger att frälsningen inte är någon quick-fix, det har tvärt om varit ett arbete och tagit tid att bli fri.

– Jag längtar efter att kunna hjälpa människor att komma in i en frihet. Det var min längtan som nyfrälst och är det fortfarande.

Jag längtar efter att kunna hjälpa människor att komma in i en frihet. Det var min längtan som nyfrälst och är det fortfarande.

Elisabeth Bressler

Födelsedag: den 4 april

Familj: Man, fyra barn och fem barnbarn.

Bor: Ödestugu (2,5 mil utanför Jönköping).

Bästa avkoppling: Dreja och tova i ull, rider ibland.

Gör mig lycklig: Att se andra människor må bra, och få vara en del i att hjälpa.

Firar med: Fest med släkt och vänner i sommar.

Önskar mig: Att få vara i Guds plan.

Larm: Kyrkor i Kina omvandlas till propagandacentraler

Kommunism. Nu kommer nya vittnesmål om hur den kinesiska staten arbetar för att förvandla kyrkor till... lördag 28/11 13:30

Adventsbudskap extra viktigt i coronamörker

Ledare I år är det inte bara en mörk årstid som ackompanjerar advent. Frågan är om stämningen i landet,... lördag 28/11 00:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00
E-tidning
Senaste magasinen