Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Birgitta Sacrédeus, 60 år

Ålder är bara en siffra brukar man säga. För KD-politikern Birgitta Sacrédeus stämmer det mycket väl. Hon fyller 60 år på onsdagen och känner ingen olust kring att bli äldre – snarare tvärtom. – Det är fantastiskt att fylla ett år till, säger Birgitta som tillbringar födelsedagen på Almedalsveckan i Visby.

Jubilar · Publicerad 00:00, 3 jul 2019

Många känner säkerligen till KD-profilen och Världen idag-skribenten Lennart Sacrédeus, inte lika många har vetat vem Birgitta Sacrédeus är. Men på senare tid har även hon gjort sig ett namn inom politiken. Nu senast då hon blev tredje ersättare till EU-parlamentet för Kristdemokraterna och förra året valdes hon in som regionråd i Dalarna. Nu fyller hon 60 år och när andra må tycka att åldrandet är något jobbigt ser Birgitta det bara som något positivt.

– Det är fantastiskt att fylla ett år till, man blir äldre och klokare och mer ödmjuk inför livet. Vi har en tendens att framhäva yngre människor i dag. Jag tror vi har en del att jobba med gällande våra attityder mot de äldre, säger hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...
E-tidning