Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Jag är i väldigt god form. Ibland är det svårt för yngre predikanter att hänga med i mitt tempo, men det är bara Guds nåd alltihop”, säger jubilaren. Foto: Privat

Birger Skoglund, 75 år

När Birger Skoglund var fyra år ville han bli ”smörgåspredikant”. Så mycket smörgåsar har det inte blivit, men hans livsuppgift har varit att predika evangeliet. Nu fyller han 75 år och har inga planer på att lägga av.

Jubilar · Publicerad 03:00, 24 jan 2019

– Det har varit ett fantastiskt liv, fyllt av oerhört spännande upplevelser, säger Birger Skoglund.

I 56 år har han varit i tjänst för Gud, tidigare som församlingspastor, och sedan många år tillbaka som resandepredikant. Han jobbar tre veckor av fyra och reser mycket för Trosgnistans mission.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.
E-tidning