Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
2 Petrusbrevet 3:8

Världen idag

För att kunna förstå tiden måste vi först förstå oss själva och veta vilka vi är.

Samhällskrönika · Publicerad 00:00, 29 okt 2019

Det evangelium som Jesus predikade har överlevt samhällets förändring och utveckling under två tusen år. Gudstjänstformer, sättet att förkunna och sångerna som sjungits har förändrats, men budskapet har i grunden varit detsamma. Församlingen har upplevt tider av tillväxt och kraft, men även av nedgång och avfall. Sedan pingstväckelsen bröt ut i Los Angeles i början av 1900-talet har förmodligen fler människor än någonsin tidigare under hela församlingens tidsålder upplevt Andens kraft och fått sina liv förvandlade.

Under det senaste århundradet har flera olika besökelser från himlen kommit över jorden, dessa olika ”väckelser” har varit bärare av olika sanningar och uppenbarelser. Jag tror att Herrens syfte har varit att utrusta och upprätta församlingen för den tid vi nu är på väg in i.

Jesus förmanade de skriftlärde att de minsann kunde avgöra vilket väder det skulle bli dagen efter genom att se på molnen på himlen, men de förstod inte att tyda tidens tecken. Tyvärr tror jag att de flesta av oss kristna sitter i samma båt, vi förstår helt enkelt inte vilken tid vi lever i. Men det är viktigt att vi börjar komma till insikt, varför vissa saker sker, och varför vissa saker inte sker. Vi behöver förstå vår tids utmaningar, möjligheter, fördelar och faror så att vi kan förhålla oss till ”vår tid” och leva våra liv fullt ut för Herren.

Vi behöver vandra i Guds närvaro, höra vad Anden säger till församlingen, lyssna till det personliga tilltal Gud vill ge till var och en av oss och leva fullt ut i vår kallelse att ära Gud i allt vad vi gör.

För att kunna förstå tiden måste vi först förstå oss själva och veta vilka vi är. Vi pratar alltså om identitet, vilka vi är och vad vårt uppdrag består av. Jag tror Gud vill göra ett verk på djupet i oss så att vi genom Guds ord och Guds ande blir etablerade i den sanna identitet han har skapat oss till, så att vi lever och verkar utifrån den positionen. Gud är vår far och han har fött oss på nytt, vi är hans barn, hans söner och döttrar. Vi är ett utvalt släkte, ett heligt och ett konungsligt folk och vi är födda för just den här tiden.

Vi har fått ett mandat och ett uppdrag från himlen att utbreda och etablera Guds rike här på jorden. Ingen är vare sig för gammal eller för ung, Herren behöver alla generationer. Ingen av oss är kallad att leva endast för oss själva, för Gud skapade oss för att tillsammans representera honom. När dessa sanningar får forma oss och bli vår identitet så kan vi ta oss an tidens utmaningar. Tillsammans med Gud och varandra kan vi förmedla tro, hopp och kärlek till en förlorad värld.

Om jag tolkar tidstecknen rätt lever vi i slutet av församlingens tidsålder och Jesus kommer mycket snart tillbaka. Kanske är den största attacken från fienden mot människan att försöka förstöra vår identitet genom att göra oss osäkra på vilka vi verkligen är. Men det finns så mycket på Faderns hjärta som han vill göra i den tid vi lever i, och han vill använda dig och mig. Låt oss därför leva med stor förväntan på Guds förmåga genom oss och tro att vår tid, den tid vi lever i nu, kommer bli den bästa och starkaste tiden någonsin för Guds rike.

Vi har fått ett mandat och ett uppdrag från himlen att utbreda och etablera Guds rike här på jorden.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00