En dag i dina gårdar är bättre än tusen andra. Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus än bo i de gudlösas tält.
Psaltaren 84:11

Världen idag

Birros blogg: Jag skäms för att jag en gång var vänster

· Publicerad 13:26, 24 apr 2012

Om man tänker på svensk politik som ett landskap är allt omkullkastat.
Ingenting är sig likt. Allting är förändrat. Skyltar som tidigare pekade åt ett håll är nu vända åt andra hållet. Det ösregnar och marken är vattenskadad. Ingen möts längre. Det som tidigare var en samlingsplats för utbyte av tankar, åsikter och livsåskådning är nu ödelagda platser.

Även den politiska skalan är förskjuten. Det är obegripligt hur en tidigare stolt vänsterrörelse kan hålla en man som Ilmar Repaluu under armarna. Att det socialdemokratiska partiet ger denna ohederliga antisemit fortsatt förtroende är ett nederlag för inte bara svensk socialdemokrati, utan också för Malmö som stad.
Allt eventuellt gott Ilmar Reepalu gjort för Malmö suddas ut av hans återkommande avsky och okunskap inför och om Malmös judiska befolkning. En groda är en sak. Men att återkommande och över tid ägna sig åt fördomsfull avsky borde få alla lampor att blinka rött. Men icke. Socialdemokraterna har fortsatt förtroende för Reepalu.

Malmö är inte vilken stad som helst. Det är en stad som den ansedda organisationen Simon Wiesentahl-centret avråder judar från att åka och flytta till. Det är i det ljuset man måste se Reepalus återkommande hatretorik.

Möjligen kompliceras frågan av att den politiskt korrekta agendan ihärdigt håller käften om det faktum att det mestadels är muslimer som trakasserar Malmös judiska befolkning. Vänstern har ju sedan länge en viss förkärlek för att blunda när illdåd och missgärningar begås av muslimer. Som om detta innefattade en politisk vänster/höger skala. I deras värld är muslimer vänster och judar höger. Det är den enda rimliga förklaringen jag kan ge åt socialdemokratins ovärdiga handskande med detta ärende.

Svensk vänsterrörelse består av hatiska och väldigt fördomsfulla clowner. De dansar fram på stora mediala plattformar och de hugger direkt och snabbt så fort något vågar närma sig deras dikatoriska världsuppfattning.

Det är denna fördomsfulla vänster som säger sig slå vakt om de svaga, om de utsatta, om människor i utanförskap. Vilken vacker lögn. Vilken oerhörd skam. Vänsterns är cynisk, elak, selektivt blind. Vänstern håller antisemiter som Reepalu under armarna. Vilka är det då som ägnar sig åt praktisk solidaritet, vilka är det som faktiskt gör skillnad istället för att prata om att göra skillnad.
Jo, de kristna. När vänster anklagar oss för att vara kristen höger är det i själva verket en komplimang. Vänsterns skam är betydande. Tid för rannsakan och eftertanke kanske? Jag skäms att jag en gång var en av er.

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Försoningen är viktigare än orsakerna som krävde försoning.

Inför söndag Söndagen den 6 juni fick vi äntligen fira gudstjänst på plats i kyrkan igen! Det var faktiskt svårt... torsdag 17/6 00:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier