Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

Församlingen möter en del motstånd, men får också se människor bli frälsta och få sina liv förvandlade. ”Det är inte vi som pressar på – det är kärleken vi visar till alla människor som gör att de blir förvandlade”, säger Richard Simo. Foto: Anna Karlsson

Vill ge hopp till den unga generationen

Allianskyrkan är en församling där alla generationer trivs och får ta plats, och där ungdomarna får vara med och ta ansvar. – Vi har skapat en miljö där alla generationer är nöjda. Vi har inte bara modern lovsång och inte bara psalmer heller, berättar Richard Simo, en av ungdomarna i församlingen.

Församlingsliv · Publicerad 11:20, 17 jan 2020

Richard Simo är 23 år och studerar till läkare i Uppsala. Han har bott i Sverige i fem år och är medlem i Allianskyrkans styrelse. Han leder lovsång och är också med i ”Audacious Generation”, ett lovsångsband i församlingen. De sjunger på svenska såväl som arabiska och engelska.

Morad Monier, pastor i församlingen, förklarar varför de låter ungdomarna ta plats och bära mycket ansvar.

– Vi tänker inte bara på oss själva, vi tänker på vår framtid och våra ungdomar. Därför ger vi stort förtroende och utrymme åt ungdomarna i församlingen. De ber, leder lovsång och sitter med i styrelsen, säger Morad.

Richard ser fram emot att församlingen ska etablera sig i Bäckby, ett bostadsområde med stora utmaningar.

– Det finns ett stort behov av Jesus i dag bland ungdomar. Att vi kommer att finnas i Bäckby innebär ett stort hopp för många, säger Richard.

Han berättar att de i de nya byggnaderna hoppas kunna erbjuda en plats med aktiviteter anpassade just för ungdomar.

– Det ska vara som ett öppet hus, ett hem för många, förklarar Richard.

Redan nu samarbetar de med studieförbundet Bilda i ett projekt som heter ”För stadens bästa”. Genom det anordnades ett julbord för ungdomar som Allianskyrkan höll i.

– Fast vi inte har lokaler ännu så gör vi vad vi kan för ungdomarna i Västerås, säger Richard.

Han berättar att det är många som upplever att de möter på motstånd för att de är med i en frikyrka. Ändå ser de hur personer de aldrig trodde skulle bli frälsta får sina liv förvandlade.

– Det är inte vi som pressar på – det är kärleken vi visar till alla människor som gör att de blir förvandlade, förklarar Richard.

Att vi kommer att finnas i Bäckby innebär ett stort hopp för många.

Visa respekt för dem som väljer bort vaccination mot covid-19

Ledare Obligatorisk vaccinering mot covid-19 för alla invånare och vaccinkrav för alla som vill ha ett... torsdag 5/8 00:10

Pilgrimsvandring är på frammarsch i Sverige

Samhälle. Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss iväg i... torsdag 5/8 05:00

Vi behöver mycket kärlek ur stammen för att vara Guds träd tillsammans.

Inför söndag I juli var jag med på missionsbåten Shalom i Kalmarsund under några fantastiska dagar med sol,... torsdag 5/8 00:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier