Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Församlingen möter en del motstånd, men får också se människor bli frälsta och få sina liv förvandlade. ”Det är inte vi som pressar på – det är kärleken vi visar till alla människor som gör att de blir förvandlade”, säger Richard Simo. Foto: Anna Karlsson

Vill ge hopp till den unga generationen

Allianskyrkan är en församling där alla generationer trivs och får ta plats, och där ungdomarna får vara med och ta ansvar. – Vi har skapat en miljö där alla generationer är nöjda. Vi har inte bara modern lovsång och inte bara psalmer heller, berättar Richard Simo, en av ungdomarna i församlingen.

Församlingsliv · Publicerad 11:20, 17 jan 2020

Richard Simo är 23 år och studerar till läkare i Uppsala. Han har bott i Sverige i fem år och är medlem i Allianskyrkans styrelse. Han leder lovsång och är också med i ”Audacious Generation”, ett lovsångsband i församlingen. De sjunger på svenska såväl som arabiska och engelska.

Morad Monier, pastor i församlingen, förklarar varför de låter ungdomarna ta plats och bära mycket ansvar.

– Vi tänker inte bara på oss själva, vi tänker på vår framtid och våra ungdomar. Därför ger vi stort förtroende och utrymme åt ungdomarna i församlingen. De ber, leder lovsång och sitter med i styrelsen, säger Morad.

Richard ser fram emot att församlingen ska etablera sig i Bäckby, ett bostadsområde med stora utmaningar.

– Det finns ett stort behov av Jesus i dag bland ungdomar. Att vi kommer att finnas i Bäckby innebär ett stort hopp för många, säger Richard.

Han berättar att de i de nya byggnaderna hoppas kunna erbjuda en plats med aktiviteter anpassade just för ungdomar.

– Det ska vara som ett öppet hus, ett hem för många, förklarar Richard.

Redan nu samarbetar de med studieförbundet Bilda i ett projekt som heter ”För stadens bästa”. Genom det anordnades ett julbord för ungdomar som Allianskyrkan höll i.

– Fast vi inte har lokaler ännu så gör vi vad vi kan för ungdomarna i Västerås, säger Richard.

Han berättar att det är många som upplever att de möter på motstånd för att de är med i en frikyrka. Ändå ser de hur personer de aldrig trodde skulle bli frälsta får sina liv förvandlade.

– Det är inte vi som pressar på – det är kärleken vi visar till alla människor som gör att de blir förvandlade, förklarar Richard.

Att vi kommer att finnas i Bäckby innebär ett stort hopp för många.

Trafikljus med samkönade par blir kvar

Hbtq. I anslutning till Pride har Stockholms stad flera år i rad satt upp tillfälliga trafikljus... torsdag 2/7 08:00

Implementering, inte annektering

Israelkommentar Israelkommentar. Den 1 juli var den dag Israels regering bestämt för en eventuell implementering av israelisk civil... torsdag 2/7 00:00

Mississippi-politiker röstade bort sydstatsemblem

Delstatskongressen i amerikanska Mississippi fattade på söndagen ett historiskt beslut, då de... onsdag 1/7 21:00

Misstanke: Levande foster ”dissekeras”

USA. Debatten om foster som föds fram levande i samband med sena aborter har fått nytt bränsle i USA.... onsdag 1/7 18:00

Nytt palestinskt miljardbistånd: ”Upprörande”

Israelkritik. Förra veckan beslutade regeringen om en ny strategi för det palestinska biståndet för åren... onsdag 1/7 16:06
E-tidning
Senaste magasinen