Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Pionjärer med stadiga steg och blicken framåt

Begreppet ”många bollar i luften” är synonymt med Svedjeholmskyrkan på Svedjeholmen i Örnsköldsvik med dess olika verksamheter. Allt sprunget ur kyrkans brinnande engagemang för mission och för människor med olika bakgrund, erfarenheter och förutsättningar.

Församlingsliv · Publicerad 08:10, 15 mar 2019

Svedjeholmskyrkan är en kyrka på frammarsch som grundades 1985. Före namnbytet 2009 gick de under namnet Trons Sköld och under åren har man expanderat både i antal medlemmar och i verksamhetsområden.

Utöver missionsverksamhet och internt församlingsarbete, driver de kristna friskolor tillsammans med andra samfund. Vidare jobbar församlingen med biståndsverksamhet, samt hjälper nyanlända att integreras genom bland annat körkortsstudier.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

Politik. KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i...

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...