Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Peters möte med Gud: ”Som starkström genom kroppen”

Peter Larsson kan verkligen tala om ett förr och ett nu. Efter drogmissbruk och fängelsevistelse har han i dag ett nytt liv, är gift, har ett fast arbete och är en ledare i den lilla Saronförsamlingen i Överkalix.

Församlingsliv · Publicerad 06:50, 8 jun 2023

Allt började 2017.

– Den 25 september, minns Peters fru, Anneli.

Vi sitter i det lilla Saronkapellet i Överkalix. Kaffe och tårta serveras. Efter att ha varit en av dem som pastorsparet Klas-Gunnar och Ingrid Axelsson kommit i kontakt med i sitt idoga evangelisationsarbete, blev Anneli frälst just den dagen.

Året därpå kom Peter ut från fängelset där han avtjänat ett straff för bland annat drogförsäljning och rattfylleri.

– Från början gick det inte så bra. Mycket av det gamla livet hängde kvar, jag hade fullt upp med att hålla mig undan för polisen och hade ingenstans att bo.

Peters kusin hade en stuga i Jokkfall som han skulle få hyra. Han hade hört att kusinen hade träffat Klas-Gunnar och Ingrid så han gick dit och frågade efter kusinen som dock inte var där.

I stället blev han av Ingrid inbjuden på kaffe och samtal. Mitt i kaffet blev han erbjuden ett kort med en bibelvers. När Peter läste blev han som träffad av blixten. På kortet stod: ”Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.”

– Det gick kalla kårar ner för ryggen. Jag insåg att det var den helige Ande som verkade.

När Ingrid frågade om han ville bli frälst var han mogen. De förklarade för honom vad frälsningen innebar och bad frälsningsbönen tillsammans med Peter.

– Det var som starkström genom kroppen. Starkare än nåt jag tidigare upplevt, så stark att jag började hoppa runt och jubla. Ångesten och skulden försvann i ett enda nu.

En vecka senare var Peter med och delade ut biblar utanför Systembolaget. Det blev sedan både dop inför en fullsatt lokal och bröllop med Anneli. Flera av hans gamla kompisar kom till tro och Peter fick förtroendet att döpa några av dem.

– Fusklappen som jag hade för att komma ihåg vad jag skulle säga sitter ännu kvar i dopgraven, säger Peter.

Sedan dess har mycket hänt. Peter fick först jobb på Samhall, sedan inom LP-verksamheten i Luleå tillsammans med Anneli. Numera arbetar han som driftstekniker för Överkalix kommun medan Anneli jobbar med terapi inom äldrevården.

Peter håller bibelstudier och berättar gärna om Jesus för människor han kommer i kontakt med.

– Vi har också ett tiotal personer som vi har regelbunden kontakt med och stöttar på alla sätt vi kan, säger Peter och går ut i vårsolen, där han genast träffar en av sina bekanta.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00