Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Över 150 bönesamlingar med team från Tanzania

Runt om i Sverige hålls nu bönesamlingar där bedjare från Tanzania medverkar och inspirerar. – Det är så viktigt att böneeldar får tändas utöver hela Sverige, säger Anders Gerdmar, en av initiativtagarna till bönesatsningen.

Församlingsliv · Publicerad 10:00, 29 aug 2019

Nyligen samlades hundratals svenska och ett drygt trettiotal tanzaniska bedjare vid Nationell bönekonferens på Ralingsåsgården i Aneby. Där bad man från fem på morgonen till tio på kvällen, med pauser för mat och vila.

”Just nu sprider sig böneelden över landet, där åtta team besöker 32 platser och håller mer än 150 bönemöten från Kalmar i söder till Umeå i norr”, berättar man i ett pressmeddelande.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...