Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

I Hammarbykyrkan blir många muslimer hängivna kristna

I Hammarbykyrkan, söder om Stockholm, samlas en mycket aktiv församling som har språket farsi (persiska) gemensamt. Här har så gott som alla muslimsk bakgrund men är nu hängivna efterföljare till Kristus.

Församlingsliv · Publicerad 14:02, 14 sep 2018

Den persiska föreningen, under ledning av EFS-prästen Annahita Parsan, samlas varje söndagseftermiddag i Hammarbykyrkan i en av Stockholms södra förorter.

Den söndag som Världen idag är på besök är det en stor grupp sångare och musiker som leder församlingen i lovsång. Sången är intensiv och medryckande, fast av förklarliga skäl är det svårt för en svensk att hänga med i den persiska texten som visas på väggen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Inspireras av brittisk ensamhetsminister

Ett dödshot för individer och kostnad för samhällsekonomin. Ensamhetens konsekvenser har fått uppmärksamhet i Storbritannien där regeringen lanserat...

Trettio år i fängelse för ett förlorat barn

Ledare Lagstiftning Trettio år är en lång tid för den som sitter i fängelse. I Sverige är det ett straff som så gott som aldrig utdöms. Snitt-tiden i fängelse för så...