Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Hon fann Jesus efter åtta års sökande i New Age

Sandra Dehlin och Anneli Uppman Bengtsson hade båda radikala frälsningsupplevelser och fick sedan sitt andliga hem i Korskyrkan. I dag brinner de för att göra lärjungar – i olika åldrar.

Församlingsliv · Publicerad 11:20, 28 feb 2020

Ge Sandra Dehlin en peruk, rekvisita och en kyrksal full med besökare på ”Alla åldrars gudstjänst”. Då trivs hon som allra bäst. Det märks att Sandra Dehlin, som är ansvarig för barn- och familjeverksamheten i Korskyrkan, har ett hjärta för barnen och sin församling. På en termin möter de minst 70 barn i sin verksamhet.

– Vi har stora barnmöten, men ser också till att barnen får en stund i en mindre grupp. Just nu jobbar vi också med att försöka bredda arbetet, där barnen ska få möjlighet att mötas mer än bara söndagar, säger Sandra.

Sandras möte med Jesus förvandlade hennes liv totalt. Från att ha sökt efter sanningen i new age i åtta års tid fann hon den till slut hos Jesus.

– Jag följde med en vän till en kyrka. Jag förstod inte alls vad pastorn pratade om, men när de började sjunga lovsång upplevde jag en djup frid, något jag aldrig funnit inom new age, berättar hon om händelsen för tjugo år sedan.

I Korskyrkan fick hon också möjlighet att börja arbetsträna, efter en tid av utbrändhet. För två och ett halvt år sedan slutade församlingens barn- och ungdomspastor. Då fick Sandra Dehlin frågan om att ta över. På dagarna arbetar hon nu med utveckling av arbetet och ledarträning. Men mycket tid går åt till att förbereda söndagarna.

– Jag håller inte en predikan i gudstjänsten, men det här är minst lika viktigt, det som vi ger barnen. Jag förbereder mig i bön och bibelläsning och funderar över vad vi vill ge ut, säger Sandra.

När Anneli Uppman Bengtsson anländer till kyrkan, efter att precis avslutat en kemilabb, hälsas hon hjärtligt av Sandra. I dagarna blir de nämligen kollegor.

– Jag ska arbeta deltid som pastor här och bland annat ansvara för våra hemgrupper med fokus på lärjungaträning, berättar Anneli, som till vardags är högstadielärare.

För tio år sedan, när Annelis syster ringde från Schweiz och berättade att hon blivit frälst, blev det starten på ett helt nytt liv. Ett par veckor senare bad Anneli en bön, själv hemma, och blev frälst där och då.

– Någon sa till mig att jag behövde gå till en kyrka. Korskyrkan var den jag kände till eftersom jag varit med i en gospelkör där för 23 år sedan, berättar Anneli.

Döm om hennes förvåning när pastor Anders Nordström kände igen henne. Hemmakänslan och möjligheten att få växa i sin tro var viktig när Anneli var ny i tron. Det vill hon nu ge vidare.

– När jag var tre år gammal i tron fick jag tag på ett material som i dag är grunden för vår lärjungakurs. Det är praktiskt och handlar om nåd, rättfärdighet, bibelläsning, bön, livet med den helige Ande och mycket mer.

Resultatet är tydligt, enligt Anneli. Personerna som väljer att gå ”all in” på deras lärjungakurser växer och får sina liv förvandlade.

Jag förstod inte alls vad pastorn pratade om, men när de började sjunga lovsång upplevde jag en djup frid, något jag aldrig funnit inom New Age.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00