Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Home Church satsar på nyplantering

Under Staffan Hellströms ledning har en traditionell pingstkyrka förvandlats till en modern församling med ett ungdomligt uttryckssätt, Home Church i Forshaga. De senaste tre åren har man döpt fler än någonsin i kyrkans historia, och sedan fyra år satsar man även på en församlingsplantering i Karlstad.

Församlingsliv · Publicerad 08:00, 10 maj 2019

När Staffan och Marita kom till pingstkyrkan i Forshaga 2003 hade församlingsledningen en uttalad vision om att nå fler barnfamiljer och unga. Det var början på en resa mot en mer modern församling, där man inspirerats mycket av Hillsong i sättet att ta emot människor, att utforma gudstjänster och lokaler.

– Formerna måste förändras för vår tid, men vi tummar inte på budskapet. Vi har förändrat mycket och kommit igenom på andra sidan, alla är ganska nöjda och glada, säger Staffan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...