Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Hagebykyrkan ska vara en öppen plats för alla”

Benjamin Erdtman har varit med i Hagebykyrkan ända sedan församlingen planterades 2011. Han brinner för att församlingen ska få vara med och förmedla hopp till invånarna i Norrköpings stadsdel Hageby där kyrkan är verksam.

Församlingsliv · Publicerad 09:20, 30 aug 2019

I Hagebykyrkan firar man gudstjänst i en lokal tillhörande den kommunala verksamheten Träffpunkten. Ett tjugotal gudstjänstfirare är närvarande när Världen idag hälsar på. 

Det är en minst sagt blandad skara som samlas till lovsång, bön och predikan. Barn, medelålders, äldre, män, kvinnor, invandrare och svenskar. Gudstjänsten tolkas till arabiska för de deltagare som inte förstår svenska. Precis som det ska vara i en mångkulturell församling.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...