HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Frikyrkan i Rörvik är både uppåtriktad och utåtriktad

”Vi vill vara en öppen, glad, växande, Jesuscentrerad gemenskap”. Det är budskapet som möter besökaren genom en skylt när man stiger in i frikyrkan i Rörvik. Möt den levande församlingen i det lilla samhället på småländska höglandet.

Församlingsliv · Publicerad 08:00, 12 apr 2019

Efter en biltur genom den småländska landsbygden med destination Rörvik slås man av en insikt: Bilden av det sekulariserade Sverige stämmer inte här. Här utstrålar människor glädje och värme och alla hälsar på alla.

Och frikyrkan i Rörvik är denna söndag välfylld av människor som hoppat över sovmorgonen till förmån för ett besök i Guds hus. Tanken om att inte krångla till saker är en genomtänkt strategi i församlingens arbete.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...