Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Bygger församling i ett av Norrköpings mest utsatta områden

Församlingen Hagebykyrkan verkar i ett av Norrköpings mest invandrartäta områden. – Hageby är i stort behov av mötesplatser dit man kan komma och dela livet, säger församlingens pastor Mario Marquez Sevilla till Världen idag.

Församlingsliv · Publicerad 09:00, 30 aug 2019

Hagebykyrkan är en relativt nyplanterad församling, tillhörande Equme­nia­kyrkan, med åtta år på nacken. Församlingen är verksam i Hageby, en stadsdel i Norrköping, präglad av segregation och hög kriminalitet. Med friskt mod och utåtriktade aktiviteter arbetar Hageby­kyrkan intensivt med att bygga relationer med invånarna och skapa rum för samtal, för att vända trenden till det bättre för de boende i området.

Församlingen har vuxit sakta men säkert, från att ha varit ett tjugotal deltagare i söndagsgudstjänsterna till att i dag ofta vara omkring 60 personer.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...