Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Späckad sommar väntar på kristna campingar

Sommartid är en perfekt tid att besöka någon av de många gårdar och campingar som drivs av kristna kyrkor och organisationer. Här tipsar vi om ett urval.

Feature · Publicerad 14:00, 5 maj 2023

För den som söker naturupplevelser i fjällmiljö är Hemavan Fjällstation, som drivs med stark koppling till Equmeniakyrkan, en plats att besöka. Här börjar bland annat den berömda vandringsleden Kungsleden, som sedan sträcker sig hela vägen till Abisko.

Utanför Piteå finns Storstrand kursgård, med bland annat camping och med ett varierat sommarprogram med allt från midsommarfirande och konserter till gudstjänster. En bit söderut, i Örnsköldsvik, finns EFS lägergård Solbacken med både campingplatser, stugor och vandrarhem och möjlighet till svalkande poolbad.

I gemytliga Dalarna ligger Olsnäsgården, belägen vid fäboden Olsnäs vid Siljans strand, där det bland annat hålls gudstjänster sommartid. I Hälsingland, på natursköna Dellenbaden, finns möjlighet till uppställningsplatser för husvagn, husbil och tält, samt vandrarhem. Här hålls under sommaren gudstjänster och konserter med bland andra Pelle Ankarberg och finska ”rockpastorn” Pontus J Back.

På Svenska Alliansmissionens populära Gullbrannagården utanför Halmstad väntar ett späckat utbud av temaveckor, som familje- och sportvecka, gospelvecka, gemenskapsvecka och barnkörvecka. Dessutom hålls en hantverksmarknad 20–22 juli och den välbesökta Gullbrannafestivalen 6–9 juli.

Lite längre norrut på västkusten, i Frillesås, är Vallersviks camping belägen. Med havet som närmaste granne finns här goda möjligheter till krabbfiske och salta bad, och dessutom väntar kvällar med program och gudstjänster.

Så långt söderut du kan komma i Sverige finns Nybostrand, belägen precis vid Östersjön och med närhet till Sveriges sydligaste punkt Smygehuk. Sommartid hålls här bland annat aftonandakter och programkvällar.

På Bödagården på norra Öland väntar tältmöten, strandpartyn och konserter med bland andra Bengt Johansson och Michael Jeff Johnson i sommar. Klintagården, även den belägen på norra Öland, har också ett rikt och varierat sommarprogram, och olika boendemöjligheter.

På ”grannön” Gotland finns Equmeniakyrkans gård Snäckan, tre mil söder om Visby, med ett lugnt läge vid havet. Sommartid finns här ett brett utbud av gudstjänster, programkvällar, konserter och andakter.

Mellan Nora och Lindesberg i Närke ligger Uskavigården, med 154 bäddar i den natursköna kurs- och lägergården. Här finns inte minst många naturupplevelser inom närhåll.

Den som hellre föredrar närhet till storstad kan boka in sig på Klubbensborg, beläget på en halvö i Mälaren bara 20 minuter från Stockholms centrum. Här finns camping, vandrarhem och ett café.

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00