De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver inte rodna av skam.
Psaltaren 34:6

Världen idag

Josefina Gniste om nya CD:n: ”Gud lockade ut mig på äventyr”

Med sin debutskiva "Möt oss här" tog Josefina Gniste den svenska lovsångsscenen med storm. Nu, två år och två miljoner streamningar senare, är hon tillbaka med uppföljaren, fylld av nyskrivna och nyöversatta lovsånger på svenska. – Det var som att Gud lockade ut mig på äventyr, förklarar hon bakgrunden till att skiva två blev verklighet.

Feature · Publicerad 09:00, 9 nov 2018

2016 släppte Josefina Gniste skivan ”Möt oss här”, vilket för henne var en tonårsdröm som blev sann. Med nyskrivna sånger som "Din trofasthet" och "Bli stilla" blev den en stor framgång, både försäljningsmässigt och på streamingtjänster – nyligen passerades exempelvis tvåmiljonersvallen i streamningar bara på Spotify. Josefina har själv fått mycket respons på skivan från lyssnare, inte minst från människor som är glada över att hon släppte ny svensk lovsång.

– På något vis har det nått ut brett, till olika samfund och till olika åldrar. Jag är jättetacksam. Man kan aldrig kontrollera något sådant. Det händer ju bara, för att det slår an nånting. På något vis upplever folk något i musiken och det gör mig hur glad och ödmjuk som helst, säger hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump erkänner Israels suveränitet över Golan

USA/Israel. USA:s president Donald Trump har nu erkänt Israels suveränitet över de ockuperade Golanhöjderna. – Israel har aldrig haft en bättre vän än er, sade...