Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Marinas mormor såg folkmord 1915 med egna ögon

Sedan mitten av 80-talet är Göteborg hennes hem. Men hembygden i turkiska Tur Abdin har fortfarande en särskild plats i Marina Andersson-Enhils hjärta, trots att folkmordet 1915 kastat en lång skugga över familjen.

– Mormor såg det med egna ögon, min mamma fick ta konsekvenserna av det och jag som hennes dotter har också fått lida i sviterna av det.

Familjeliv · Publicerad 07:00, 27 nov 2021

Magiska stjärnklara nätter i kompakt mörker och syrsor som ackompanjerade. Marina Andersson-Enhil beskriver poetiskt sin hemby Tur Abdin, ett område i Turkiet nära både den irakiska och den syriska gränsen. 

– När jag bodde där fanns ingen el. Vi sov på taken med stjärnorna och månen lysande ovanför, som stora och små diamanter. När man vaknade såg man den orangegula solen stiga upp i öster, berättar hon. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00