Var ständigt vakna och be om kraft att undfly allt som ska ske och kunna bestå inför Människosonen.
Lukasevangeliet 21:36

Världen idag

Kraftkällan hjälper par som ”testat allt”

Familjecentret Kraftkällan jobbar för att vara en källa till ny kraft, nytt hopp och ny glädje för familjer i Sundsvall. Verksamhetsansvarige Elisabet Edefors vill inspirera till fler liknande verksamheter runt om i landet. – Vi som kristna behöver erbjuda den här hjälpen, som komplement till samhällets insatser, i alla städer, säger hon.

Familjeliv · Publicerad 11:00, 26 jan 2020

Kraftkällan erbjuder parsamtal, enskilda samtal, föräldrasamtal, stöd i relationen mellan föräldrar och barn samt stöd till barnfamiljer i sorg. Medarbetarna väljer att kalla sig stödjare, inte rådgivare, och berättar att de ofta får höra att ”det är något speciellt här” och att de får hjälpa människor som har provat ”allt”, såsom psykolog och familjeterapi.

Elisabet menar lite skämtsamt att det är ”lite fusk” – på Kraftkällan möter man professionell hjälp som innan samtalet varit i bön.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Polisen borde förhöra Finlands alla bibelspridare

Nyhetskommentar Finland. Relationen mellan polis och åklagare å ena sidan och de folkvaldas företrädare i rikspolitiken är ansträngd i vårt östra grannland Finland. Utlösande...

Kristen jourlinje – nu på vårdguiden 1177

Psykisk ohälsa. Den psykiska ohälsan ökar i samhället och behoven av stöd är stora. Sedan årsskiftet presenteras den kristna jourlinjen Lifeline som ett...

Pengar att spara på rätt bredband

Vardag Bredbandspriserna sjönk marginellt förra året. Men det finns pengar att spara. Prisskillnaderna mellan operatörerna är fortfarande stora.

Samboskap negativt för äktenskap på sikt

Forskning. Äktenskap där makarna dessförinnan varit sambo har en lägre skilsmässograd under första året, men därefter är graden av skilsmässa högre, jämfört med...
E-tidning