Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Högfungerande autism: Normalt i en onormal värld

En utredning för Samuels magont ledde till diagnosen högfungerande autism. Förra året spelade hans pappa, Olof, in en video om sin son och hur man kan möta människor med samma diagnos. Denna video användes i Samuels klass men spreds och har visats över sextusen gånger på Olofs Youtube-kanal. I ett öppet samtal berättar familjen Brandt om livet med diagnosen.

Familjeliv · Publicerad 07:00, 10 dec 2022

Det är en höstkväll i oktober hemma hos familjen Brandt. Vi sätter oss i köket för att samtala med och om Samuel, som några år tidigare fick diagnosen högfungerande autism.

Olof berättar hur allt började med att Samuel var hemma mycket från skolan i början av femman. Föräldrarna sökte hjälp och en utredning påbörjades. Som en del av processen erbjöd skolpsykologen även en första screening.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Organisationer larmar: Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer

Ekonomi. Ökade kostnader för mat, el och räntor gör det svårt för familjer att få ihop vardagen och barnen... måndag 20/3 13:00

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10