Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

10-åriga Ester skrev biblisk äventyrsbok med sin pappa

I Östergötland bor en pappa och en dotter som delar ett stort intresse för böcker. Nu har Ester och Niklas Bjernhagen gett ut sin första gemensamt skrivna bok som handlar om den bibliska drottningen Ester.

– Vi ville skriva en äventyrsberättelse som också knyter an till en bibelberättelse, säger Niklas Bjernhagen till Världen idag.

Familjeliv · Publicerad 07:00, 12 nov 2022

Familjen Bjernhagen är sedan 2015 bosatta i Borensberg, en ort strax utanför Motala i Östergötland. Borensberg är bland annat känt som platsen där en av Göta kanals två handdrivna slussar finns.

Flytten dit ägde rum i samband med att Niklas och hans hustru, Mikaela, fick var sin anställning i en lokal EFK-församling. De jobbade där i fem år innan de påbörjade nya arbeten i närbelägna Linköping. Mikaela jobbar nu inom vården medan Niklas är pastor i Ryttargårdskyrkan.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00