Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende. Det händer också ganska ofta att vissa bara kan ställa in våra bokade möten, ibland i sista sekunden, eller alltid komma väldigt sent. Jag skickar sällan sms, men när jag gör det händer det att jag inte ens får något svar tillbaka. Jag svarar alltid när jag får något. De är också flera som bara pratar om sig själva när vi ses. Det känns som om de tar mig för givet och inte uppskattar mig. Vad ska jag göra?

Familjefrågan · Publicerad 08:50, 17 okt 2019

Jag förstår att detta är jättejobbigt för dig. Det låter som att du har svårt med att sätta gränser, vara tydlig och våga säga vad du känner och tänker. Människor lär sig fort hur de kan behandla en. Jag förstår att du känner dig sårad och besviken.

De flesta människor har inte så många riktigt nära vänner, utan det räcker med att man hittar en riktigt nära vän så är man lyckligt lottad.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10