Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Min man kontrollerar mig, vad ska jag göra?

Jag och min man träffades för två år sedan och har varit gifta i drygt ett år. Allt har varit bra fram tills för ett halvår sedan. Min man vet vad jag har för skärmlås på mobilen, för vi har samma. Det har varit okej för mig.

Det som inte känns bra längre är att han regelbundet sitter och går igenom mina sms. Han förstår inte varför jag blir irriterad och säger att om jag inte har något att dölja så behöver jag inte bli irriterad. Han vill ”hålla koll” på mig säger han. Men jag vill inte vara kontrollerad.

Vad har du för råd? /Amanda

Familjefrågan · Publicerad 00:00, 30 apr 2022

Hej, Amanda! Jag förstår att detta inte är så roligt för dig. Att känna sig kontrollerad av sin partner kan bli både kvävande och mycket tärande i längden. Det är inte bra för er relation.

Det låter som om han är rädd för att förlora dig och att han i grund och botten är väldigt osäker. Hans osäkerhet har ingenting med dig att göra. Hans osäkerhet är någonting som han själv behöver komma till rätta med.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10