Familj

Sommarläsning för hela familjen

Munken & Kulan – Lucky loser är Åke Samuelssons sjunde bok i serien om barnen Munken och Kulan. Förlag: Tomsing. Foto: Tomsing
Munken & Kulan – Lucky loser är Åke Samuelssons sjunde bok i serien om barnen Munken och Kulan. Förlag: Tomsing. Foto: Tomsing
Publicerad Uppdaterad

Nu när vi inte har kunnat gå till kyrkan på länge så tycker jag att det är extra viktigt att ge barnen mer av Jesus.

Alexandra Hyllerud

Nu är sommaren här och jag har bett våra barn skriva en lista över saker man kan göra på sommarlovet. En lista för soliga dagar och en lista för regniga. Läsa är ju något som garanterat kommer att stå både på den soliga och regniga listan.

Nu när vi inte har kunnat gå till kyrkan på länge så tycker jag att det är extra viktigt att ge barnen mer av Jesus. Det kan vara genom att läsa, be och titta på roliga barnmöten tillsammans.

Därför blev jag väldigt lycklig när jag fick höra att Åke Samuelsson hade kommit ut med sin sjunde bok om Munken och Kulan – Lucky loser!

Boken har 92 sidor och består av 4 kapitel: ”Lisebergskaninen”, ”Lucky loser”, ”Nisse slips” och ”Ruts våfflor”. Varje kapitel handlar om en person i Bibeln. I den här boken får man lära sig mer om bland annat Samuel, Josef och Ruts liv.

Som vanligt blandar Åke bibelberättelser med vardagen tillsammans med barnen Munken och Kulan, och han väver ihop berättelserna på ett fantastiskt sätt. På ett ärligt, naturligt och rättframt sätt lyfter Åke fram vardagen med Gud utifrån ett barns perspektiv.

Åke, du är bäst!

Alltså, den är så bra! Jag läste ett av kapitlen för hela familjen när vi åkte bil. Alla lyssnade noga, skrattade, satt som på nålar, skämdes och ställde frågor om vartannat. Verkligen en bok som passar för hela familjen. Den är lika rolig för barn som för vuxna, för helt plötsligt skrattar jag högt och barnen tittar undrande på mig.

Ja, man kan faktiskt skratta högt när man läser en barnbok förklarar jag.

Den här boken får fem chokladmunkar av fem möjliga.

Plus: Spännande och rolig. Lätt att applicera bibelberättelserna med sitt eget liv.

Minus: Här var det svårt för oss att komma på något …

”Spännande, man vet aldrig riktigt hur det kommer att gå. Rolig, men ändå faktafylld!” /Lova, 12 år

”Det händer verkligen saker hela tiden. Den är spännande!” /Liv, 10 år

”Jag tyckte om att den gulliga, lilla hundvalpen kom tillbaka och, hihi … när Munken torkade sig i rumpan med en fin duk …” /Lily, 7 år

Powered by Labrador CMS