Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Svar direkt: ”HRW ändrar innebörden i 'apartheid'”

Debatt · Publicerad 00:00, 12 maj 2021
Detta är en opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Genom att klippa och klistra från internationella dokument, vars legalitet inte sträcker sig utöver de undertecknade i respektive dokument, har HRW ändrat på innebörden av ordet ”apartheid” till en ny typ av apartheid som enbart  används av HRW – en icke-juridisk institution.

Molander refererar till människorättsorganisationen B'Tselem och dess rapport om Israel. Den rapporten har inte en enda källreferens, spelar på antisemitiska associationer om judar som styr världen, samt är en sammanställning av vad B’Tselem tycker.

B'Tselem är en av flera liknande organisationer refererade till, vars arbetsmetoder kan ifrågasättas. Exempelvis letar man upp palestinier som säljer mark till judar, för att sedan ange dem till PA (den palestinska myndigheten), eftersom det är dödsstraff på att sälja mark till judar. Detta har avslöjats och är väl känt i Israel.

Ändå refererar HRW till B'Tselem 151 gånger!

Att HRW dokumenterat allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna av Hamas är inte konstigt, med tanke på att det är en terrororganisation, vars yttersta mål är fanatisk sunni-islam, sharialagar och att utplåna staten Israel. Lite som att undersöka al-Qaida för att se om de bryter mot mänskliga rättigheter.

Förbluffande är att Molander tar upp Hamas som exempel och därmed jämställer en terrororganisation med den demokratiska staten Israel. De två är inte jämförbara överhuvudtaget, vilket är en av orsakerna till att HRW inte använder samma standard överallt.

Det är dags att acceptera fakta!

Lite som att undersöka al-Qaida för att se om de bryter mot mänskliga rättigheter.

Människor i Nordkorea och Kuba behöver frihet och mat, de behöver våra böner.

Gästkrönika Häpnadsväckande stora framsteg har sen Berlinmurens fall gjorts i Polen och baltstaterna vad gäller... lördag 24/7 00:00

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier