Frukta Herren, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Psaltaren 34:10

Världen idag

Omvändelse och tro på Jesus är avgörande för Svenska kyrkan

Vi i Frimodig kyrka har tro för att omvändelse och tro på Jesus Kristus åter kan göra Svenska kyrkan till en gemenskap som når människor med evangelium. Det skriver Maria Andersson, ordförande i nomineringsgruppen Frimodig kyrka, i en debattext inför kyrkovalet.

Debatt · Publicerad 00:00, 15 sep 2021
Detta är en opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Vad blir en kyrka där platsen för evangeliet krymper? Vad blir en kyrka där alla andra röster hörs mer än vittnesbördet om Jesu död och uppståndelse och hans räddning från det onda? Den kyrkan blir allt mindre kyrka och tappar sin identitet och kraft att leda människor till tro.

I ett sådant skeende står Svenska kyrkan i dag, och det är allvarligt. Det är också dåligt förvaltarskap av en viktig kontinuitet av kristen närvaro i hela vårt land. Frimodig kyrka är en grupp i Svenska kyrkan som erkänner detta allvar och kämpar helhjärtat för att vända denna negativa utveckling.

Vi i Frimodig kyrka har tro för att omvändelse och tro på Jesus Kristus, åter kan göra Svenska kyrkan till en gemenskap som når människor med evangelium. Det skulle innebära en avgörande skillnad för den enskilda människan som söker Gud och en avgörande skillnad för vårt land.

Med en tydlig Svenska kyrka kan den ekumeniska gemenskapen mellan olika samfund och församlingar bli starkare och hjälpa alla kristna att mer frimodigt vittna om Jesus Kristus som varje människas räddare i nöden, till glädje och nytt liv.

Vi längtar efter att se människor upprättade och i tacksamhet träda fram med de gåvor som Gud har gett. Vi vill se barnen få växa upp i en tryggare värld med kärleksfulla familjer, där föräldrarna visar varandra trohet. Vi tar emot vår framtid och vårt hopp från Guds löften, om liv och samhälle förvandlat av Jesus Kristus. Vi står tillsammans i gudstjänst och tillbedjan, hör Guds ord och tar emot Jesus Kristus i bröd och vin, som den natt då han blev förrådd.

Vi vill bli en hel kyrka som ropar och sjunger: ”Halleluja! Gud är vår räddare!”

Nu på söndag, den 19 september, är det kyrkoval i Svenska kyrkan. Debatterna i media är infekterade och förvirrade. Frimodig kyrka står upp för ett tydligt evangelium, för en kyrka med Jesus i centrum, där präster och medarbetare leder sitt arbete med bön till Gud och nära de människor som möts i församlingen.

En barmhärtig kyrka, som med Jesus som ledstjärna förbarmar sig över alla som lider nöd. En lärjungakyrka, som med den helige Andes hjälp lär de bud som Jesus själv har gett oss. En missionskyrka, som inte ger upp förrän vi nått alla folk till jordens yttersta gräns.

Oavsett var du har din församlingstillhörighet vädjar vi till dig som betalar medlemsavgift till Svenska kyrkan och har fått ett röstkort, och som tror att Jesus är svaret för vår värld i dag och för Svenska kyrkan: Ta vara på din röst och rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet.

Frimodig kyrka står upp för ett tydligt evangelium, för en kyrka med Jesus i centrum.

Sverige nobbar FN-konferens: ”Antisemitiska inslag”

FN. Sverige var ett av flera länder som avstod från att uppmärksamma 20-årsjubileet av den första,... lördag 25/9 12:00

Känd diakon beskylls för judehat

Tro och solidaritet. Anna Ardin, diakon inom Equmeniakyrkan och ledamot i förbundsstyrelsen för socialdemokratiska Tro... lördag 25/9 08:00

Det är i misstrons mylla som alla broar bränns.

Gästkrönika Skandinavien har varit hela världens lilla Bullerby. Ett handslag har räckt, ett löfte har hållits.... lördag 25/9 00:00

Glädjeämnen mitt i fattigdomen

Missionsglimten Gå ut mission samarbetar sedan ett par år med inhemska missionärer på Madagaskar. Det är helt... lördag 25/9 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier